FK Sarajevo ipak odbio potpisati ugovor o korištenju stadiona Koševo

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo ipak odbio potpisati ugovor o korištenju stadiona Koševo
Foto: FK Sarajevo / Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase"

Iako je jučer objavljeno kako će FK Sarajevo i dalje koristiti stadion Asim Ferhatović Hase za svoje domaće utakmice, čini se da ipak do toga neće doći još neko vrijeme.

Naime, kasno sinoć se načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić oglasio na svom Facebook profilu izražavajući žaljenje što neće doći do potpisivanja memoranduma o razumijevanju između općine kojom rukovodi i navedenog fudbalskog kluba, dok su iz FK Sarajevo naveli kako im nije namjera potpisati nepotpun dokument.

Tačnije, iz ovog kluba su zahtijevali da se ugovorom definiraju pitanja poput onih da li FK Sarajevo ima potpunu kontrolu nad ulaganjima i infrastrukturnim radovima ukoliko dođe do preuzimanja stadiona, koliko vremenski Općina Centar ustupa na korištenje stadion FK Sarajevo, da li Općina Centar prestaje ulagati u stadion te šta će se desiti s izdatim poslovnim prostorima u okviru kompleksa stadiona.

"Poslali smo poziv upravi FK Sarajevo da potpišu memorandum o razumijevanju kojim bi otpočeli proces davanja na korištenje i upravljanje stadiona Asim Ferhatović Hase ovom klubu. Dakle, nismo im poslali nikakav šturi sporazum. Memorandum je prvi korak i ugovor o korištenju je sljedeća faza. Žao mi je što su iz FK Sarajevo odbili potpisati dokument koji znači početak pripremanja ugovora. I ovo nije prvi put da FK Sarajevo nudimo stadion po cijeni od 1 KM. Nije tačno da nisu imali vremena razmotriti našu ponudu. Mjesecima smo ih pozivali na sastanak, ali nikada nisu željeli razgovarati na ovu temu", napisao je Ajnadžić na Facebooku.

On je za danas u 12 sati najavio i konferenciju za medije na kojoj će javnost i navijače detaljno upoznati s onim šta je ponuđeno i šta je urađeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije