Pročitajte novi memorandum koji je FK Sarajevo uputilo Općini Centar

Radiosarajevo.ba
Pročitajte novi memorandum koji je FK Sarajevo uputilo Općini Centar
/ Stadion Koševo

Nakon što je jučer 22. juna Fudbalski klub Sarajevo zaprimio nepotpun Memorandum o razumijevanju od strane Općine Centar, ovog jutra na protokol Općine Centar, FK Sarajevo dostavio prijedlog novog Memoranduma o razumijevanju.

Dostavljeni dokument obuhvata sve stavke koje su sporne u momentu i prijedlog rješenja, a koje prethodnim Memorandumom o razumijevanju nisu bile definisane.

Fudbalski klub Sarajevo još jednom se zahvaljuje na dosadašnjoj pomoći Općini Centar, uz nadu da će Bordo tim nastaviti pisati historiju i u narednim sezonama na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

U memorandumu se, između ostalog, navodi kako se Općina obavezuje da će u roku od 30 dana od dana potpisivanja ovog Memoranduma pokrenuti pravne procedure i inicirati usvajanje Odluke Općinskog vijeća Centar Sarajevo kojom se Olimpijski stadion „Asim 
Ferhatović Hase“ dodjeljuje na koncesiju Klubu po cijeni od 1 KM mjesečno za period od 30 godina pod sljedećim uslovima:

1. Općina i Klub će, po usvajanju Odluke Općinskog vijeća Centar Sarajevo, potpisati Ugovor o  regulisanju uslova, međusobnih prava i obaveza u pogledu preuzimanja stadiona na upravljanje, na  osnovu kojeg će Klub dobiti na koncesiju Stadion i pomoćne objekte u skladu sa novim regulacionim  planom na period od maksimalno 30 godina od dana potpisivanja Ugovora, uz mogućnost  produženja na dodatnih 15 godina pod uslovom potpunog ispunjenja koncesionog ugovora tj. ukoliko Klub investira u stadion i osposobi ga za Kategoriju 4 u skladu sa UEFA-nim Pravilnicima o infrastrukturi i kategorizacijom stadiona;
2. Klub zadržava pravo na prihode od iznajmljivanja poslovnih prostora i marketing inventara  stadiona; 
3. Klub ima pravo vršiti unaprjeđenje infrastrukture stadiona u skladu sa regulacionim planom u  periodu od 10 godina od dana potpisivanja Ugovora, te unaprijediti stadion do Kategorije 4 u skladu sa UEFA-inom kategorizacijom stadiona;
4. Klub će za potrebe održavanja i upotrebe stadiona raspodjeliti isključivo svoje uposlenike bez  obaveze preuzimanja uposlenika od Općine i CSR-a;
5. Općina se obavezuje dostaviti uvid u trenutnu dokumentaciju stadiona i pomoćnih objekata,  trenutnih projekata, ugovora i svih bitnih dokumenata u vezi sa stadionom i pomoćnim objektima.

Još uvijek ne znamo šta će na ovaj prijedlog odgovoriti Općina Centar, ali vas pozivamo da pročitate detalje s današnje press konferencije na kojoj je, na ovu temu, govorio načelnik Centra Nedžad Ajnadžić.

Faksimil memoranduma - undefined

Foto: FK Sarajevo: Faksimil memoranduma

Faksimil memoranduma - undefined

Foto: FK Sarajevo: Faksimil memoranduma

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije