Advokat optužene otkriva: Da li će Azra Šabanović biti izručena Srbiji?

1
N. Ž.
Advokat optužene otkriva: Da li će Azra Šabanović biti izručena Srbiji?
Foto: Facebook / Azra Šabanović

Pojavila se informacija da će Srbiji biti izručena Azra Šabanović, optužena da je umiješana u ubistvo Ranka Radoševića Eskobara 9. marta u Beogradu. 

Kako bi razjasnili situaciju, ekipa portala Radiosarajevo.ba se javila advokatu Azre Šabanović, Damiru Koči

"Trenutno ne postoji odluka o izručenju. Ona je još uvijek u Bosni i Hercegovini, te je informacija da će ona biti izručena, barem zasad, netačna", rekao je Kočo. 

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Kako je dalje naveo, potreban je čitav niz odluka kako bi se Šabanović izručila. 

"Ja još uvijek nemam ni prvostepeno rješenje o izručenju. Jednostavno, dok se ne donese pravomoćna odluka, do izručenja neće doći", decidno je naveo Damir Kočo. 

Podsjetimo, osim Šabanović, u Beogradu je uhapšena i jedna maljoletnica (17), a sumnja se da su radile po nalogu pripadnika kavačkog klana.

Prema pisanju srbijanskih medija, njih dvije su, zajedno s Markom Pjanovićem iz Brčkog koji je također uhapšen, a koji je umiješan u ubistvo Eskobara, navodno namamile Radoševića na sastanak na koji su umjesto njih došle ubice, zbog čega su uhapšeni Stefan Z. (28) i Luka V. (26) kao direktni izvršioci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije