Akcija policije u centru Sarajeva: Uhapšena 22-godišnjakinja koju sumnjiče za ubistvo u Beogradu

0
Radiosarajevo.ba
Akcija policije u centru Sarajeva: Uhapšena 22-godišnjakinja koju sumnjiče za ubistvo u Beogradu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo večeras su uhapsili djevojku inicijala A.Š., rođenu 2001. godine u Brčkom, a za kojom je raspisana međunarodna potjernica Interpola zbog krivičnog djela ubistva.

Kako navode iz MUP-a KS, riječ je o ubistvu muškarca inicijala R.R., koje je počinjeno 9. marta 2023. godine u Beogradu, u Srbiji.

Ova 22-godišnjakinja je uhapšena na području općine Centar.

Umro čovjek koji se zapalio ispred sudnice u kojoj traje proces protiv Donalda Trumpa

Umro čovjek koji se zapalio ispred sudnice u kojoj traje proces protiv Donalda Trumpa

"O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a lišena slobode je predata u Jedinicu za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Akcija je izvedena u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijom Brčko Distrikta", dodaju iz MUP-a.

Podsjetimo, Ranko Radošević Eskobar (54) ubijen je 9. marta u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u Srbiji je istraga pokrenuta protiv Stefana Z. (28) iz Lebana i Luke V. (35) iz Kraljeva. Pod istragom je i neimenovana maloljetnica.

Ubistvo Ranka Eskobara u Srbiji: Za saučesništvo osumnjičeni i državljani BiH?

Ubistvo Ranka Eskobara u Srbiji: Za saučesništvo osumnjičeni i državljani BiH?

Kako smo jučer objavili, istraga je pokrenuta protiv još dvoje osumnjičenih, državljana BiH, a pretpostavlja se da je jedna od njih uhapšena večeras u Sarajevu.

Ko je bio Ranko Eskobar?

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Radošević je dovođen u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

Eskobar se bavio prodajom vozila, a mušterije su mu bile ljudi iz podzemlja. Kako su pisali srbijanski mediji, on je prepravljao obična vozila u blindirana i time povećavao njihovu vrijednost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije