Ubistvo Ranka Eskobara u Srbiji: Za saučesništvo osumnjičeni i državljani BiH?

0
Radiosarajevo.ba
Ubistvo Ranka Eskobara u Srbiji: Za saučesništvo osumnjičeni i državljani BiH?
Foto: Blic.rs / Ko je ubijeni Eskobar?

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je danas istragu protiv četiri osobe osumnjičene za učešće u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara (54) u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo Teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. (28) iz Lebana i Luke V. (35) iz Kraljeva.

Kako prenosi Blic, protiv još dvoje osumnjičenih, državljana BiH, istraga je pokrenuta zbog sumnje da su izvršili krivično djelo Teško ubistvo u pomaganju.

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Stefan Z. i Luka V. saslušani su danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu gdje su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svjedoke, da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Drugo dvoje osumnjičenih trenutno nisu dostupni pravosudnim organima Srbije. Tužilaštvo je predložilo da sud i njima odredi pritvor i da donese naredbu o raspisivanju potjernice.

U Turskoj uhapšen crnogorski šef mafije Željko Bojanić

U Turskoj uhapšen crnogorski šef mafije Željko Bojanić

"Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11.05 na podmukao način ubili R.R, koji je usljed zadobijenih povreda preminuo u 11.32 i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću. Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. R.R. je pobjegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usljed čega je oštećeni pao na pod. Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Nakon toga su obojica osumnjičenih pobjegli sa lica mjesta automobilom marke Golf 4, koje su u naselju Petlovo brdo zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu. Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih Stefanu L. i Luki V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog djela", kažu u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsjetimo, Radošević je ubijen 9. marta na pumpi u Rušnju, a zbog njegove likvidacije uhapšeni su Stefan Z. (28) i Luka V. (26), ali i maloljetna djevojka. Njih troje je policija prekjuče zatekla u štek stanu na Novom Beogradu.

Ovako je govorio ubijeni škaljarac: Nisam vođa klana, nisam šef ni svojoj ženi

Ovako je govorio ubijeni škaljarac: Nisam vođa klana, nisam šef ni svojoj ženi

Stan se nalazio u prizemlju zgrade, a zgrada i okolina nisu pokriveni kamerama. Pretpostavlja se da su izabrali takvu lokaciju kako ne bi bili primjećeni, ali i kako bi iz stana u prizemlju mogli lakše da pobjegnu.

Na snimku su se vidjela dva uhapšena mladića u sportskoj odjeći od kojih je jedan vidno šepao. Drugi je izveden u roze papučama koje su mu nekoliko brojeva manje, što sugeriše da je policija upala u štek stan na prepad i zatekla nepripremljene ubice.

Ranije danas, Eskobar je sahranjen na groblju u Orlovači.

Ko je bio Ranko Eskobar?

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Radošević je dovođen u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

Eskobar se bavio prodajom vozila, a mušterije su mu bile ljudi iz podzemlja. Kako je Blic pisao, on je prepravljao obična vozila u blindirana i time povećavao njihovu vrijednost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije