Azra Šabanović, umiješana u ubistvo Ranka Eskobara, ne želi da bude izručena u Srbiju

5
A. Ka.
Azra Šabanović, umiješana u ubistvo Ranka Eskobara, ne želi da bude izručena u Srbiju
Foto: Društvene mreže / Azra Šabanović

Studentkinja Azra Šabanović (22) iz Brčkog koja je uhapšena u utorak zbog sumnje da je umiješana u ubistvo Ranka Radoševića Eskobara u Beogradu, danas je ispitana u Sudu BiH kako bi se izjasnila o navodima iz potjernice Interpola iz Srbije koja traži njeno izručenje.

Šabanović je uhapšena u studentskom domu u Sarajevu na osnovu potjernice koju je za njom raspisala Srbija.

Advokat Damir Kočo koji zastupa osumnjičenu, pojasnio je za portal Radiosarajevo.ba da se radilo o ročištu na kojem se isključivo raspravljalo o zadržavanju potraživane osobe, odnosno njegove klijentice.

JUPOL Bojaton: Aktivno treniraj za bojenje

JUPOL Bojaton: Aktivno treniraj za bojenje

"Ona se izjasnila da ne želi da bude izručena po skraćenom postupku, već da Srrbija dostavi zvaničnu zamolnicu za izručenje, budući da je ona državljanin Bosne i Hercegovine. Kad dođe zamolnica, Sud će odlučiti po istoj, odnosno u skladu sa svim obavezama i pravilima ugovora koji su ranije potpisani sa Srbijom", pojasnio je Kočo.

Podsjetimo, osim Šabanović, u Beogradu je uhapšena i jedna maljoletnica (17), a sumnja se da su radile po nalogu pripadnika kavačkog klana.

Prema pisanju srbijanskih medija, njih dvije su, zajedno s Markom Pjanovićem iz Brčkog koji je uhapšen u srijedu, a koji je umiješan u ubistvo Eskobara, navodno namamile Radoševića na sastanak na koji su umjesto njih došle ubice, zbog čega su uhapšeni Stefan Z. (28) i Luka V. (26) kao direktni izvršioci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije