Adnan Delić: Uneseni nalozi za isplatu sredstava za neratne invalidnine za mjesec mart

4
Radiosarajevo.ba
Adnan Delić: Uneseni nalozi za isplatu sredstava za neratne invalidnine za mjesec mart
Fena / Slika novca

Iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike saopćeno je u petak, 5. aprila, da su uneseni nalozi za isplatu sredstava za neratne invalidnine, civilne žrtve rata i roditelje njegovatelje za mjesec mart 2024. godine.

“U skladu s našom nepokolebljivom posvećenosti podršci i unaprjeđenju dobrobiti svih socijalnih kategorija u Federaciji, nastojimo sve naše naloge puštati u terminima koje smo obećali našim korisnicima, a kako bi oni imali datum koza koji će vezati prispijeće svojih naknada”, kazao je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Sredstva u ukupnom iznosu od 21.677.500,86 KM obezbijeđena su za neratne invalidnine, za isplatu sredstava civilnim žrtvama rata za mjesec mart 2024. godine obezbijeđena su sredstva u iznosu od 2.000.492,14 KM, te za isplatu naknada roditeljima njegovateljima 1.643.472,27 KM.

Prošlo je 12 godina od smrti Adnana Ćatića: BiH ostala bez jednog od najboljih penjača

Prošlo je 12 godina od smrti Adnana Ćatića: BiH ostala bez jednog od najboljih penjača

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ostaje predano osiguranju da sva sredstva budu pravovremeno i transparentno distribuirana, potvrđujući našu obavezu prema poboljšanju kvaliteta života naših građana uz vlastite, ali i napore i podršku svih pojedinaca i organizacija koji doprinose ovim naporima, te nastavljamo raditi na daljnjem unaprjeđenju sistema socijalne zaštite u Federaciji, stoji u saopćenju Ministarstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije