Admir Katica: Zapošljavamo 200 policajaca

3
Radiosarajevo.ba
Admir Katica: Zapošljavamo 200 policajaca
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ministar Admir Katica

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je danas Javni konkurs za prijem 200 policijskih službenika, sa početnim činom "policajac".

Konkurs ostaje otvoren 30 dana.

"Ovo je važan dan za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Vrlo brzo imat ćemo 200 novih policijskih službenika da se brinu o sigurnosti građana. Oni će proći obuku u okviru policijske akademije i nakon toga stupiti u službu i staviti se na raspolaganje u borbi protiv kriminala", istakao je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.

Naglasio da je MUP KS već dugo vremena kadrovski potkapacitiran, a raspoložive policijske snage preopterećene dodatnim obimom posla usljed pandemije koronavirusa i migrantske krize.

Posljednji prijem policijskih službenika je bio u 2017. godini.

"Oko 350 policijskih službenika nedostaje trenutno po pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta. Situaciju dodatno otežava i pandemija, jer je veliki broj naših službenika bio van stroja usljed oboljenja od COVID 19. Ovim novim prijemom situacija će se značajno poboljšati", istakao je ministar.

Konkurs možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije