Adis Ahmetović nakon zaključaka HNS-a: Više je nego iritantno...

10
Radiosarajevo.ba
Adis Ahmetović nakon zaključaka HNS-a: Više je nego iritantno...
FOTO: Facebook / Adis Ahmetović, zastupnik u Bundestagu

U Mostaru je danas održano Prvo zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine (HNS BiH), nevladine udruge Dragana Čovića, šefa Hrvatske demokratske zajednice u našoj zemlji (HDZ BiH). Čović se obratio javnosti pročitao sedam zaključaka koji su danas, istaknuo je šef HDZ-a, jednoglasno usvojeni na zasjedanju.

Nakon brojnih reakcija, stigla je ona i Adisa Ahmetovića, specijalnog izvjestioca Bundestaga za Zapadni Balkan.

"Planovi Hrvatskog narodnog sabora (HNS) da spriječi izbore u Bosni i Hercegovini ili stvaranje drugog entiteta su još jedan pokušaj od strane etnonacionalističkih snaga da poguraju destabilizaciju Zapada region Balkana.

Zukan Helez: Umjesto srbovanja i snova o otcjepljenu, okrenimo se euratlanskim integracijama

Zukan Helez: Umjesto srbovanja i snova o otcjepljenu, okrenimo se euratlanskim integracijama

'Više je nego iritantno što hrvatski predsjednik govori da je spreman da spriječi izbore u drugoj zemlji ili da stvara treći entitet u Herceg-Bosni. Ovo je jednako pokušaju političke demontaže države. To nećemo dozvoliti, i nećemo omogućiti da i sami budemo taoci', navodi Ahmetović, te dodaje da će podržati sve one koji su “posvećeni pluralističkoj, demokratskoj regiji i ne idu etnonacionalističkim putem”. 

U tom cilju Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH ima našu podršku. 

Drugi prioritet je sveobuhvatna izborna reforma i održavanje izbora u oktobru. Oni će se sigurno održati. U tom procesu zakonito i transparentno sprovođenje izbora mora da prati međunarodna zajednica”, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije