Magazinović o najavi HNS-a: Tepanje trećem entitetu, Bursać: Eto im sad

8
Radiosarajevo.ba
Magazinović o najavi HNS-a: Tepanje trećem entitetu, Bursać: Eto im sad
FOTO: Radiosarajevo.ba / Čović/ Bursać/ Magazinović

U Mostaru je danas održano Prvo zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine (HNS BiH), nevladine udruge Dragana Čovića, šefa Hrvatske demokratske zajednice u našoj zemlji (HDZ BiH). Čović se obratio javnosti pročitao sedam zaključaka koji su danas, istaknuo je šef HDZ-a, jednoglasno usvojeni na zasjedanju.

Zaključke možete pročitati OVDJE.

Među prvima reagovao je Saša Magazinović, SDP-ov zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine koji je putem Twittera napisao:

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

"Dakle, otvoreno je najavljen plan, prvo Izborni zakon po mjeri Čovića, a onda teritorijalna reorganizacija, što je tepanje trećem entitetu u BiH… Svako moze vući poteze kakve želi i misli da su najbolji u ovom trenutku, ali se ne može praviti da ovo nije shvatio".

Reagovao je i Drana Bursać, poznati kolumnista koji je u komentaru Magazinovuću odgovorio:

"Ja ovo pričam od Berlina prošle godine, kažu ljudi, nemoj Bursać zaoštravati, nije to baš tako. Eto im sad...", te je i SDP-ov zastupnik zaključio:

"Ali, ljudi otvoreno i bez uvijanja kažu šta hoće i u kojem pravcu idu, a onda drugi ubjeđuju javnost da to oni zapravo ne misle i da im treba u tome pomoći".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije