1. mart - Danas zabranjeno prevoziti eksplozivna sredstva

Anadolija
1. mart - Danas zabranjeno prevoziti eksplozivna sredstva
Povodom praznika Dana nezavisnosti BiH, večeras do ponoći na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Aktuelni su radovi na čišćenju kolovoza na dionici autoputa A-1 Kakanj - Zenica Jug u mjestu Donji Tičići. Saobraćaj se na navedenoj dionici odvija sporije, u oba smjera jednom trakom.

Na ostalim putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) vozače su upozorili na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putevima preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. U južnim i jugozapadnim krajevima, iz BiHAMK-a upozoravaju na povremene jake udare vjetra.

Danas u devet sati predviđen je vanredan prevoz većih dimenzija koji kreće sa GP Orašje i kretati će se relacijom (M-1.8 i M-18) GP Orašje-Šićki Brod-Živinice. Predviđeni dolazak u Živinice je u 11:30 sati. Apelira se na vozače koji će se kretati ovom dionicom, da voze maksimalno oprezno i poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Iz BiHAMK-a su podsjetili vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije