Danas tmurno i kiša - pročitajte vremensku prognozu do subote

Radiosarajevo.ba
Danas tmurno i kiša - pročitajte vremensku prognozu do subote
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -2 stepena, Ivan Sedlo i Sokolac 6, Livno 7, Bihać i Bugojno 10, Sarajevo 11, Jajce i Bijeljina 12, Mostar, Neum, Sanski Most i Zenica 13, Gradačac, Tuzla i Doboj 14, Banja Luka 15 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 931 milibar, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Pogoršanje praćeno padavinama negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, te uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je umanjiti kretanje i ne izlagati se jačim fizičkim naporima. U drugom dijelu dana opšta slika će se, usljed stabilnijeg vremena, postepeno popravljati.

Danas jače naoblačenje sa zapada uvjetovat će kišu, na planinama i snijeg. Glavnina padavina očekuje se prije podne. U drugom dijelu dana postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U Bosni se očekuje između 5 i 10 litara padavina po metru kvadratnom. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne se očekuje između 15 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar prije podne umjeren i jak južnog smjera. Od sredine dana vjetar će oslabiti i promijenuti smjer na zapadni i sjeverozapadni. Temperatura zraka uglavnom između 7 i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Temperatura zraka između 8 i 13 stepeni.

Četvrtak: Veći dio dana malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslije podne se u Bosni očekuje naoblačenje sa zapada. Vjetar većinom slab jugozapadnog smjera, u Krajini umjerene jačine. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 2, na jugu zemlje od 2 do 6,a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni. 

Petak: U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U Bosni prije podne pretežno oblačno, u sjevernim područjima sa slabom kišom. U drugoj polovini dana u Bosni smanjenje oblačnosti. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 6, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 16 stepeni.

Subota: U Bosni i Hercegovini prije podne sunčano uz umjerenu oblačnost. U dugom dijelu dana naoblačenje sa zapada. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 7, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka 13 i 18 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije