U prostoru Brusa bezistana, u srijedu 22. oktobra 2025. godine, održana je promocija knjige 'Bosanska sofra' autora Enesa Kujundžića. Ova knjiga aščinskog tipa donosi toplo, autentično svjedočanstvo o tradicionalnoj bosanskoj kuhinji, njen...
Kada je jednom probate, kvrguša će sigurno postati jedno od onih laganih jela koje brzo spremate kada se vratite sa posla. Balkan Lunch Box piše da kvrguša dolazi iz Krajine, sjeverozapadnog dijela Bosne. Pretpostavlja se da se ovako zove...
Njegovo veličanstvo - nerijetko se dodaje uz Bosanski lonac, reprezentativno jelo bosanske kuhinje koje se, prema predanjima, pravi već stoljećima. Dugo vrijeme pripreme, glavno je opravdanje što se u današnje užurbano vrijeme "ručaka za 1...
Begova čorba jedan je od klasika bosanske kuhinje koji se uvijek rado priprema. Sastojci: 4 pileća batkakomadić celera1 mrkva1 lukzdjelica bamijajedan luk1l litre vode2-3 kašike rastopljenog maslacabiber, so, svježi peršun1 supena kašika...
Kulinarski magazin Taste Atlas na svojoj stranici je objavio listu bosanskohercegovačkih jela koja su najgore ocijenjena. Na listi prvo mjesto zauzimaju gurabije koje su dobile ocjenu 2,8 od pet. Najčešće se pravi od jaja, putera, praška z...
U Kopru, nema čega nema, pa i ukusne hrane raznih vrsta: od pravih kranjskih kobasica, do italijanske pice, kanelona, pasta, kroasana, istarskih tartufa… Ali nedaleko od koparske luke gostima je na raspolaganju i prava sarajevska roštiljnic...
Ovo tradicionalno bosansko jelo nije teško pripremiti i većina ga je već i probala, a danas vam donosimo recept za tzv. sarajevsku varijantu. Sastojci: Tijesto:1 kg brašna1 jajemalo solimalo ulja [related]https://radiosarajevo.ba/magazin...
Flavors of Sarajevo ili Okusi Sarajeva, manifestacija je koja je održana večeras ispred Gradske tržnice u Sarajevu. Događaj je organizovala organizacija Academia by Nermin Hodžić u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo. Na...
U današnjem prijedlogu za ručak donosimo vam recept za sitni ćevap, tradicionalno bosansko jelo "na kašiku" uz koje se dobro kombinuju svi slani prilozi. Sastojci: Teleće meso bez kosti: 600 g Crveni luk: 2 glavice Bijeli...
/ Najkomentiranije
Loša prognoza za Zmajeve: 'Analitičari' daju samo devet posto šansi BiH za plasman na SP 2026
Otkriveni detalji: Još jedan svjedok u Moldaviji priznao učešće u ruskom kampu u BiH
Zatvorena klinika: Embriji i dalje u Sarajevu, Zenička bolnica zahtijeva zakonske smjernice
Refik Lendo: "Generali Armije Republike Bosne i Hercegovine su trajni simboli snage i odgovornosti"
Danas se navršava 30 godina od parafiranja Dejtonskog sporazuma
Tragedija i dalje boli: Stanari Doma penzionera žive sa traumama požara
Nesreća u Sarajevu: Automobil završio na šinama, tramvajski saobraćaj obustavljen
Oprezno pri kupovini: Ako ovo napravite može vam donijeti i zabranu ulaska u prodavnicu u Njemačkoj
Fatima Bosch iz Meksika nova Miss Universe 2025. godine
Humanost pobijedila: Građani u rekordnom roku skupili novac za Idrizovu operaciju
Procurili detalji Trumpovog plana za okončanje agresije na Ukrajinu
Građani, udružimo se: Šefiku Karahodžiću hitno potrebna operacija u inostranstvu
Vraća se WWIN liga Bosne i Hercegovine: Danas počinje 15. kolo
Objavljena prognoza za BiH: Snijeg stiže danas, a pročitajte i kakvo će vrijeme biti do ponedjeljka
ViK najavio radove za danas: U ovim sarajevskim ulicama neće biti vode