U prostoru Brusa bezistana, u srijedu 22. oktobra 2025. godine, održana je promocija knjige 'Bosanska sofra' autora Enesa Kujundžića. Ova knjiga aščinskog tipa donosi toplo, autentično svjedočanstvo o tradicionalnoj bosanskoj kuhinji, njen...
Kada je jednom probate, kvrguša će sigurno postati jedno od onih laganih jela koje brzo spremate kada se vratite sa posla. Balkan Lunch Box piše da kvrguša dolazi iz Krajine, sjeverozapadnog dijela Bosne. Pretpostavlja se da se ovako zove...
Njegovo veličanstvo - nerijetko se dodaje uz Bosanski lonac, reprezentativno jelo bosanske kuhinje koje se, prema predanjima, pravi već stoljećima. Dugo vrijeme pripreme, glavno je opravdanje što se u današnje užurbano vrijeme "ručaka za 1...
Begova čorba jedan je od klasika bosanske kuhinje koji se uvijek rado priprema. Sastojci: 4 pileća batkakomadić celera1 mrkva1 lukzdjelica bamijajedan luk1l litre vode2-3 kašike rastopljenog maslacabiber, so, svježi peršun1 supena kašika...
Kulinarski magazin Taste Atlas na svojoj stranici je objavio listu bosanskohercegovačkih jela koja su najgore ocijenjena. Na listi prvo mjesto zauzimaju gurabije koje su dobile ocjenu 2,8 od pet. Najčešće se pravi od jaja, putera, praška z...
U Kopru, nema čega nema, pa i ukusne hrane raznih vrsta: od pravih kranjskih kobasica, do italijanske pice, kanelona, pasta, kroasana, istarskih tartufa… Ali nedaleko od koparske luke gostima je na raspolaganju i prava sarajevska roštiljnic...
Ovo tradicionalno bosansko jelo nije teško pripremiti i većina ga je već i probala, a danas vam donosimo recept za tzv. sarajevsku varijantu. Sastojci: Tijesto:1 kg brašna1 jajemalo solimalo ulja [related]https://radiosarajevo.ba/magazin...
Flavors of Sarajevo ili Okusi Sarajeva, manifestacija je koja je održana večeras ispred Gradske tržnice u Sarajevu. Događaj je organizovala organizacija Academia by Nermin Hodžić u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo. Na...
U današnjem prijedlogu za ručak donosimo vam recept za sitni ćevap, tradicionalno bosansko jelo "na kašiku" uz koje se dobro kombinuju svi slani prilozi. Sastojci: Teleće meso bez kosti: 600 g Crveni luk: 2 glavice Bijeli...
/ Najkomentiranije
Reorganizacija tužilaštva u Beogradu izazvala oštre reakcije: Vladajući režim spašava svoje ljude
Vukanović: Minić grubo obmanjuje javnost. Zašto je Hrvatska prizemljila avion Željke Cvijanović?
Preminuo Adnan Aličehić, bivši pripadnik specijalnog odreda policije "Bosna"
Tri najefikasnije metode: Kako učiniti da voda bude sigurna za piće?
Treći poraz za bh. predstavnika: Rakow savladao Zrinjski, prolaz dalje će tražiti u Mostaru
Ove kolačiće su voljeli svi u Jugoslaviji: Bogat ukus bez skupih sastojaka, a brzo se sprema
Tri horoskopska znaka konačno izlaze iz teških perioda: Krajem 2025. godine sreća im se smiješi
Uvježbajte svoju moć opažanja, pronađite zmiju među žirafama za manje od 10 sekundi
Panika u Washingtonu: Naređena evakuacija 100.000 osoba zbog mogućih poplava
Josipa Lisac i pjesma dana: "Magla svuda, magla oko nas..."
Danas u Parlamentu BiH: Na dnevnom redu važni zakoni o državnoj imovini i električnoj energiji
Bosna i Hercegovina i Srbija započele pregovore o izgradnji zajedničkog graničnog prijelaza na Rači
Kantonalna bolnica u Livnu: Blokirani računi, nema plaća i lijekova
Zemljotres jačine 6.7 stepeni pogodio Japan: Izdato upozorenje za tsunami
Trump centralizira regulaciju umjetne inteligencije: "Ne želim ništa pokloniti Kini"