U prostoru Brusa bezistana, u srijedu 22. oktobra 2025. godine, održana je promocija knjige 'Bosanska sofra' autora Enesa Kujundžića. Ova knjiga aščinskog tipa donosi toplo, autentično svjedočanstvo o tradicionalnoj bosanskoj kuhinji, njen...
Kada je jednom probate, kvrguša će sigurno postati jedno od onih laganih jela koje brzo spremate kada se vratite sa posla. Balkan Lunch Box piše da kvrguša dolazi iz Krajine, sjeverozapadnog dijela Bosne. Pretpostavlja se da se ovako zove...
Njegovo veličanstvo - nerijetko se dodaje uz Bosanski lonac, reprezentativno jelo bosanske kuhinje koje se, prema predanjima, pravi već stoljećima. Dugo vrijeme pripreme, glavno je opravdanje što se u današnje užurbano vrijeme "ručaka za 1...
Begova čorba jedan je od klasika bosanske kuhinje koji se uvijek rado priprema. Sastojci: 4 pileća batkakomadić celera1 mrkva1 lukzdjelica bamijajedan luk1l litre vode2-3 kašike rastopljenog maslacabiber, so, svježi peršun1 supena kašika...
Kulinarski magazin Taste Atlas na svojoj stranici je objavio listu bosanskohercegovačkih jela koja su najgore ocijenjena. Na listi prvo mjesto zauzimaju gurabije koje su dobile ocjenu 2,8 od pet. Najčešće se pravi od jaja, putera, praška z...
U Kopru, nema čega nema, pa i ukusne hrane raznih vrsta: od pravih kranjskih kobasica, do italijanske pice, kanelona, pasta, kroasana, istarskih tartufa… Ali nedaleko od koparske luke gostima je na raspolaganju i prava sarajevska roštiljnic...
Ovo tradicionalno bosansko jelo nije teško pripremiti i većina ga je već i probala, a danas vam donosimo recept za tzv. sarajevsku varijantu. Sastojci: Tijesto:1 kg brašna1 jajemalo solimalo ulja [related]https://radiosarajevo.ba/magazin...
Flavors of Sarajevo ili Okusi Sarajeva, manifestacija je koja je održana večeras ispred Gradske tržnice u Sarajevu. Događaj je organizovala organizacija Academia by Nermin Hodžić u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo. Na...
U današnjem prijedlogu za ručak donosimo vam recept za sitni ćevap, tradicionalno bosansko jelo "na kašiku" uz koje se dobro kombinuju svi slani prilozi. Sastojci: Teleće meso bez kosti: 600 g Crveni luk: 2 glavice Bijeli...
/ Najkomentiranije
FK Željezničar se oglasio i poslao snažnu poruku svojim navijačima nakon poraza od FK Sarajevo
Šapić: "Beograd neće imati doček Nove godine, na te koncerte dolaze uglavnom djeca"
Plenković i domaći politički trio: Čović, Krišto i Dodik dočekali premijera uz osmijehe i pozdrave
Objavljena prognoza do 26. decembra: Kakvo nas vrijeme očekuje naredne dvije sedmice?
Plenković u Banjoj Luci: "U budućnosti ćemo biti predani partnerstvu s BiH na europskom putu"
Koštala skoro 200.000 KM: Poznato ko je finansirao Karanovu kampanju, među donatorima i 3 ministra
Tarik Filipović objavio fotografiju: Sada je jasno kome je Severina posvetila "Pogled ispod obrva"
Andrej Plenković je ušao u BiH preko novog graničnog prijelaza koji još nije ni otvoren za putnike
Ukinuta presuda za zločin nad civilima u Sarajevu
Lukas nakon otkazivanja koncerta u Banjoj Luci: "Ljudi su na mojoj strani, Mile, shvati to"
Dvadeset dana u ćeliji i knjiga od 216 stranica: Kako je Sarkozy opisao boravak u zatvoru
Građani, oprez: BH Pošta upozorava na SMS prevare
Andrej Plenković: "Namjerno sam ušao u BiH preko novog graničog prijelaza"
Čović u Banjoj Luci: "Predsjedniče Dodik, naše zajedništvo može napraviti čudo"
Bajramović: "Ključne aktivnosti BH K CIGRE u 2025. godini uspješno okončane"