Značajan uspjeh: Novak Đoković oborio rekord legendarnog Petea Samprasa

1
Radiosarajevo.ba
Značajan uspjeh: Novak Đoković oborio rekord legendarnog Petea Samprasa
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković/Arhiva

Novak Đoković se velikim slovima upisao u historiju svjetskog tenisa, oborivši još jedan rekord, te se izjednačio sa svojim idolom Peteom Samprasom po broju sedmica provedenih na vrhu ATP liste.

Jedini koji je mogao da ugrozi Novakovu poziciju bio je Rafael Nadal, a uslov za to je bio da dogura do kraja turnira u Sofiji, ali kako se nije ni prijavio za to takmičenje, Đoković je automatski osigurao prvo mjesto najboljih tenisera svijeta za kraj ove godine.

Drugi reket planete je donio odluku da ne igra u prijestonici Bugarske, te je tako omogućio Đokoviću da ponovo ispiše historiju "bijelog sporta". On će tako šesti put godinu završiti kao najbolji teniser svijeta i po tome se izjednačio sa legendarnim Amerikancem Peteom Samprasom.

"Pit je neko na koga sam se ugledao kao mali, a izjednačiti upravo njegov rekord je ostvarenje sna. Nastavit ću da se trudim da budem još bolji, nadam se i još uspješniji i da ću obarati još rekorda u sportu koji volim svim svojim srcem", govorio je svojevremeno Đoković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije