Senzacija u Beču: Đoković osvojio svega tri gema i poražen od Italijana

0
Radiosarajevo.ba
Senzacija u Beču: Đoković osvojio svega tri gema i poražen od Italijana
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković / Arhiva

Italijannski teniser Lorenzo Sonego, 42. na ATP-ovoj tablici, porazio je u četvrtfinalu ATP turnira u Beču prvog tenisera svijeta Srbijanca Novaka Đokovića, sa 6:2, 6:1 nakon samo 68 minuta igre.

Ovo je tek treći poraz Đokovića ove sezone, izgubio je od Rafaela Nadala u finalu Roland Garrosa te je diskvalificiran s US Opena u meču protiv Pabla Carrena Buste.

Đoković je izgubio servis čak pet puta na meču, a nije napravio nijedan break. Imao je šest break prilika protiv Italijana koji je u turnir ušao kao "lucky-loser" i sada je došao do najveće pobjede u karijeri.

Za 25-godišnjeg Italijana to je prva pobjeda nad igračem iz društva Top 10, koja mu je donijela prvo polufinale na ATP turnirima od prošlogodišnjeg turnira u Kitzbuehelu.



Sonego je potpuno nadigrao najboljeg tenisera svijeta, spasivši svih šest 'break' lopti koje je Đoković imao u drugom setu, kad se pokušavao vratiti u meč. Vrlo dobrim servisom i napadačkom igrom, gotovo bez pogreške u prvom setu, Talijan pronašao pobjedničku formulu protiv neprepoznatljivog Đokovića.

Sonego će za svoje drugo finale u karijeri igrati protiv pobjednika dvoboja Bugarina Grigora Dimitrova (ATP - 20.) i Britanca Daniela Evansa (ATP - 33.).

Turnir je istom danu ostao i bez drugog nositelja. Rus Andrej Rubljov (ATP - 8.) iznenadio je domaćeg favorita i branitelja naslova Dominica Thiema (ATP - 3.) te ga svladao sa 7-6 (5), 6-2.

Rubljov će u polufinalu igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona (ATP - 111.) koji je spriječio ruski obračun za finale svladavši sa 6-4, 7-6 (5) šestog tenisera svijeta Danila Medvjedeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije