Otkazan golf turnir Australian Open nakon 75 godina, sve manje šansi i za Đokovića

0
Radiosarajevo.ba
Otkazan golf turnir Australian Open nakon 75 godina, sve manje šansi i za Đokovića
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Đoković sa fanovima u Sarajevu

Prvi put od 1945. godine neće biti održan jedan od najvećih golf turnira Australian open, pa se tako smanjuju šanse da se održi istoimeni teniski Grand Slam.

Zvaničnici turnira koji je bio planiran za februar, dakle poslije teniskog turnira u Melbourneu, obavijestili su javnost da je razlog otkazivanja što je Australija zatvorila granice za većinu turista, a oni koji dođu moraju da budu dvije sedmice u karantinu.

To je bilo neprihvatljivo organizatorima koji nisu takve stvari mogli da nametnu takmičarima, pa je tako turnir pomjeran sa novembra, za decembar, na kraju i februar, a na kraju su ga otkazali.

Teniski Australian Open i dalje ne odustaje od borbe da se Grand Slam održi.

Vode intenzivne pregovore s vlastima i od njih traže da naprave izuzetak za tenisere koji učestvuju na prvom Grand Slamu sezone, ali za sada nema popuštanja pošto je Australija uvela ovakve rigorozne mjere kako bi se zaštitila od koronavirusa.

Oni su dali sebi još nekoliko sedmica "fore" da izdejstvuju održavanje Grand Slama, ali u ovom trenutku djeluje da Novak Đoković neće imati šansu da brani titulu u Melbourneu.

Jedino ako ne bude pomjeranja turnira, a o tome se za sada ne priča...

Također, izvjesno je da ATP kup, u kome također Đoković, odnosno Srbija, brani titulu, neće biti održan iz istog razloga, a ogranizacija je još komplikovanija jer se ne održava u jednom gradu. 

Najbolji hrvatski teniser Borna Ćorić (ATP - 27.) drugu godinu zaredom igrat će u polufinalu ATP turnira u St. Peterburgu, gdje je u petak u četvrtfinalnom dvoboju svladao Amerikanca Reilyja Opelku (ATP - 36.) sa 7-6 (3), 6-3 za 82 minute igre.

Ćorić će danas pokušati drugu godinu zaredom doći do finala turnira koji je ove sezone uvršten među natjecanja iz ATP serije 500.

Suparnik će mu biti pobjednik dvoboja Rusa Karena Hačanova (WTA - 17.) i Kanađanina Miloša Raonića (ATP - 21.).

U ovom meču veliki favorit na pobjedu je Raonić, kladionica Mozzart na njega je dala kvotu 1.35.

Hrvatski teniser je odlično odigrao turnir u Rusiji i nije bez šansi. Na njegovu pobjedu kvota je 2.90.

Naš prijedlog je da će u meču biti više od 22 gema, tako da ostatak monude možete vidjeti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije