Stravično svjedočenje bivše teniserke o treneru reprezentacije: 'Silovao me 3 puta dnevno...'

0
Radiosarajevo.ba
Stravično svjedočenje bivše teniserke o treneru reprezentacije: 'Silovao me 3 puta dnevno...'
Foto: Youtube / Angélique Cauchy

Bivša francuska teniserka, Angélique Cauchy (36), iznijela je zapanjujuće tvrdnje o njenom treneru iz djetinjstva Andrew Gueddesa.

Otkrila je da ju je silovao tri puta dnevno kada je postao trener u reprezentaciji Francuske.

Koši je svjedočila pred istražnom komisijom koja je pokrenuta u julu da bi identifikovala 'nedostatke unutar sportskih saveza, sportskog pokreta i sportskih organa upravljanja'.

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Bivša igračica je otkrila da ju je Gedes silovao ukupno 400 puta u dvije godine. Naime, Gueddes je osuđeni silovatelj djece koji je 2021. godine osuđen na 14 godina zatvora zbog silovanja i seksualnog napada četiri mlade žene starosti između 12 i 17 godina.

Iako imena žrtava tada nisu bila otkrivena, Cauchy je sada svjedočila do u detalja o tome kako ju je Gueddes iskoristio.

Rekla je da je Gueddes prisilio tada 12-godišnjakinju na seksualni odnos s njim. Bivša igračica je otkrila da ju je 55-godišnjak natjerao da povjeruje da je to normalna praksa između igračice i trenera jer 'provode dosta vremena zajedno'.

Cauchy je otkrila da se incident dogodio kada je otputovala u 15-dnevni trening kamp u La Bole.

"Proživjela sam najgore dvije sedmice u svom životu. Mnogo puta sam razmišljala o samoubistvu. Silovao me je tri puta dnevno. Prvu noć me je zamolio da odem u njegovu sobu, a ja to nisam uradila, a onda je ušao u moju. Bilo je gore. Bila sam u zatvoru, nisam mogla da izađem kada sam htjela, a poslije sam morala da ostanem na mjestu gdje se to dogodilo", rekla je nekadašnja teniserka.

Francuskinja tvrdi da je Gueddes imao podršku predsjednika teniskog saveza.

"U svijetu tenisa se znalo da njegovo ponašanje prema mladim djevojkama nije korektno. Kada se jedna devojka požalila predsjedniku da se neprimjereno ponašao prema mladima verbalnim i fizičkim nasiljem, odgovor je bio 'Da, ali on nam donosi titule'", tvrdi Cauchy.

I tri druge djevojke, starosti između 15 i 17 godina, postale su Gueddesove žrtve. Svjedočile su da ih je Gueddes prisiljavao da prekinu veze sa porodicama i prijateljima i podvrgavao ih seriji nasilnih seksualnih napada u njegovom automobilu, u svlačionicama ili tokom kurseva obuke.

Treba napomenuti da je Gueddes već 2021. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog seksualnog uznemiravanja četiri djevojčice između 12 i 17 godina, prenose srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije