Zvijezda Manchester Uniteda donijela odluku o budućnosti nakon odbačenih optužbi za silovanje

0
Radiosarajevo.ba
Zvijezda Manchester Uniteda donijela odluku o budućnosti nakon odbačenih optužbi za silovanje
Foto: Channels Television / Mason Grenwood i Harriet Robson

Engleski nogometaš Mason Greenwood (21) neće nastaviti karijeru u Manchester Unitedu nakon što je u januaru 2022. optužen za pokušaj silovanja i zlostavljanja.

Greenwood je 'van pogona' od početka 2022. nakon što ga je djevojka i majka djeteta optužila za pokušaj silovanja i zlostavljanje. Ona je objavila na društvenim mrežama fotografije na kojima su se vidjele tjelesne povrede, kao i zvučni snimak razgovora u kojem je Greenwood insistirao na seksualnom odnosu.

Međutim, u februaru ove godine odbačene su sve optužbe protiv nogometaša. To je bila i želja njegove djevojke, koja je u julu ove godine rodila njihovo dijete.

Putinov novi naum: Ako mu ovo uspije, bit će to kraj Ukrajine kakvu poznajemo

Putinov novi naum: Ako mu ovo uspije, bit će to kraj Ukrajine kakvu poznajemo

Greenwood tako planira povratak profesionalnom nogometu. Međutim, to neće biti u dresu Uniteda. Klub je nakon višemjesečne detaljne istrage i komunikacije s Greenwoodom odlučio kako je to najbolja odluka za obje strane.

"Svi uključeni, uključujući Greenwooda, razumiju koliko je zahtjevno zajedno nastaviti u Manchester Unitedu. Sukladno tome, zajedno smo odlučili kako bi bilo najprikladnije da karijeru nastavi daleko od Old Trafforda.

Španska legenda u problemima: Nekada osvajao titule 'kao na traci', sada ga javno odbio Bešiktaš

Španska legenda u problemima: Nekada osvajao titule 'kao na traci', sada ga javno odbio Bešiktaš

Zaključili smo kako Mason nije počinio zločine za koje su ga optužili, međutim, kao što je i sam priznao, Greenwood je pogriješio i sad preuzima odgovornost zbog toga", stoji u saopštenju Crvenih Đavola. 

Odluku je potvrdio i nogometaš.

"Najbolje je da nastavim karijeru daleko od Manchestera, gdje će moje prisustvo samo ometati normalne aktivnosti kluba. Zahvaljujem se klubu na podršci otkad sam se pridružio kao sedmogodišnje dijete. United će oduvijek biti dio mene", rekao je.

Iako se ranije u engleskim medijima spominjalo kako će Greenwood nastaviti u Unitedu, klub je bio pod udarom kritika. United se konsultovao i s ženskom engleskom reprezentacijom tokom donošenja odluke. U priču su se uključili čak i članovi britanskog parlamenta, a udruženje zvano 'Navijačice koje su protiv povratka Masona Greenwooda' zadovoljne su odlukom Uniteda.

Greenwood je proveo cijelu karijeru u Unitedu, za klub je odigrao 129 utakmica i zabio 35 golova uz 12 asistencija. Posljednju utakmicu za United u Premier ligi odigrao je 22. januara, kada je odigrao 82 minute u pobjedi protiv West Hama, piše 24sata.hr.

Još nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije