Španska legenda u problemima: Nekada osvajao titule 'kao na traci', sada ga javno odbio Bešiktaš

0
Radiosarajevo.ba
Španska legenda u problemima: Nekada osvajao titule 'kao na traci', sada ga javno odbio Bešiktaš
Foto: EPA / Sergio Ramos

Legendarni štoper španske reprezentacije i Real Madrida, Sergio Ramos, ostaje slobodan igrač i nastavlja tražiti klub u kojem će nastaviti karijeru. Ovoga ljeta mu je istekao ugovor s PSG-om, a ubrzo su uslijedile vijesti o ponudama iz MLS-a, Saudijske Arabije i Turske.

Bio je u pregovorima s Bešiktašem koji je ovog ljeta potpisao ugovor s bivšim hrvatskim reprezentativcem Antom Rebićem, a doveo je i Engleza Alexa Oxlade-Chamberlaina. Sada su potvrdili da 37-godišnji Španac neće biti njihovo novo pojačanje u vječnoj borbi s dva najveća rivala, Fenerbahčeom i Galatasarayem.

Na društvenim mrežama su objavili kako su pregovarali s Ramosom i Brazilcem Andersonom Taliscom koji igra za Al Nassr. Međutim, pregovori su prekinuti zbog nemogućnosti postizanja dogovora u finansijskim pitanjima.

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

"Anderson Talisca i Sergio Ramos bili su želje našeg kluba u ovom prijelaznom roku. Oni su uspješni nogometaši i svaki klub htio bi ih u svojim redovima. Sukladno tome, naš je klub stupio u kontakt s Taliscom i Ramosom. Međutim, pregovori su propali zato što njihovi finansijski zahtjevi nisu u interesu našeg kluba", napisali su iz kluba.

Ovoga ljeta je Ramosa odbila i Sevilla, klub u kojem je stasao i iz kojeg je došao u Real Madrid. U Madridu se proslavio i četiri puta osvojio Ligu prvaka, ali Sevilla je potvrdila kako do njegovog velikog povratka neće doći, piše Večernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije