Prvi međusobni duel McDonalda i Kokkinakisa za završnicu Roland Garrosa

0
Radiosarajevo.ba
Prvi međusobni duel McDonalda i Kokkinakisa za završnicu Roland Garrosa
Twitter / Thanasi Kokkinakis

French Open je jedini zemljani Grand Slam i za završni turnir se bore Mackenzie McDonald i Thanasi Kokkinakis. Meč počinje u 13.30 sati.

Mackenzie McDonald je 26-godišnji američki teniser koji je trenutno 118-ti igrač svijeta. On je 2018-tu godinu završio u društvu 100 najboljih igrača ali se na najjačim turnirima, 250, 500 serije i Mastersima nije snašao najbolje te je brzo ispao iz tog društva.

Igrač je koji najviše voli igrati na hardu gdje je vrlo agresivan sa osnovne linije te je jedan od igrača koji obožavaju kada imaju kontrolu poena. McDonald u svojoj karijeri ima tri osvojena Challengera a ove godine je već osvojio Nur Sultan te je godinu započeo na sjajan način. Ove godine je imao nekoliko sjajnih turnira iza sebe i igrao je odličan tenis.

Mackenzie McDonald - undefined

Twitter: Mackenzie McDonald

Ipak, nakon prelaska na zemljanu podlogu nije se snašao najbolje. Prošle sedmice je bez osvojenog breaka izgubio finale kvalifikacija od Ivashike. U tom meču je bio daleko od najbolje forme i sa takvom igrom nema šta tražiti protiv, ove godine, sjajnog Kokkinakisa.

Thanasi Kokkinakis je 25-godišnji Australijski teniser koji je trenutno 180-ti igrač svijeta. Thanasi je 2015-te godine kao 19-godišnjak ušao među 100 najboljih igrača svijeta i očekivanja od njega su bila zaista ogromna. Ipak, teška povreda je učinila da u naredne dvije godine odigra svega nekolicinu mečeva te se od tada pokušava vratiti u staru formu.

Na ove kvalifikacije Thanasi dolazi nakon sjajnih partija u Bielli. On je na tom Challengeru, na zemljanoj podlozi, potrvrdio sjajnu formu i došao do prve titule ove godine. Zaista igra vrhunski tenis ove godine, možda je i na najvisočijem nivou tenisa u karijeri i samo je pitanje vremena kada će na nekom većem turniru napraviti bolji rezultat i vratiti se u društvo 100 najboljih igrača svijeta.

Meč možeta pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ovaj meč pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Thanasi Kokkinakisa 1,60, a na pobjedu Mackenzie McDonalda 2,19.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije