Kvalifikacije: Damir Džumhur igra protiv Denisa Istomina

0
Radiosarajevo.ba
Kvalifikacije: Damir Džumhur igra protiv Denisa Istomina
Foto: EPA-EFE / Damir Džumhur / Arhiva

U kvalifikacijama za završni turnir Ronald Garrosa na programu je susret našeg Damira Džumhura i Denisa Istomina. Meč počinje u 10.35 sati.

Damir Džumhur je jedan od tenisera koji ima ogroman potencijal ali problem sa psihom, nerviranje, svađanje sa svima na terenu i kazne ga često udalje od kvalitetnih rezultata.

Nekadašnji top 30 igrač je u mnogo navrata pokazao da svakome može napraviti probleme kada je u formi. Ipak, zbog očajnih partija prošle godine ispao je i iz društva 100 najboljih igrača svijeta.

Ove godine također nije počeo najbolje ali se po turniru u Beogradu, gdje je igrao finale, može zaključiti da će se brzo vratiti u top 100. Igrač je koji najviše voli igrati na zemlji i ukoliko dođe do glavnog žrijeba sigurno da može upisati i nekoliko pobjeda.

U dva navrata je igrao treće kolo ovog turnira te je sigurno da ukoliko pruži svog maksimumu može ponoviti taj rezultat.

Sa druge strane Denis Istomin je 34-godišnji Uzbekistanac koji je trenutno 203-ći na ATP listi. Igrač je koji nikada nije pružao kvalitetne rezultate na zemlji.

S obzirom da igra jednu od najgorih godina u karijeri u kojoj je za sada na omjeru 8-15 teško je očekivati da može napraviti probleme Damiru na zemlji.

Meč možeta pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ovaj meč pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Džumhura 1,15, a na pobjedu Denisa Istomina 4,70.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije