Denis Shapovalov i Pablo Cuevas igraju za finale na zemljanom terenu

0
Radiosarajevo.ba
Denis Shapovalov  i Pablo Cuevas igraju za finale na zemljanom terenu
Twitter / Denis Shapovalov

Denis Shapovalov i Pablo Cuevas igraju za finale ATP turnira u Ženevi. Meč počinje u 15.05 sati.

Denis Shapovalov je 22-godišnji Kanađanin koji je trenutno petnaesti reket svijeta. Denis je igrač koji inače igra najbolje na bržim podlogama te ovu sezonu na zemlji nije najbolje počeo. U Barceloni, Estorilu i Madridu je ispadao u ranoj fazi turnira.

Ipak, posljednji turnir na zemlji, Masters u Rimu, je igrao spektakularno što daje nadu da će na French Openu napraviti rezultat. Denis je u Rimu bez problema prošao prva dva kola nakon čega je igrao sa Rafom Nadalom gdje ga je imao u šaci ali nije uspio završiti meč.

Bez obzira na ispadanje od Nadala sigurno može biti zadovoljan sa igrom koju je pružio. U Genevu je došao kao drugi nositelj i za sada igra sjajno. Bez većih problema je jučer savladao Cecchinatoa i Djerea čime je obezbjedio ulazak u polufinale.

Pablo Cuevas je iskusni 35-godišnji Urugvajac koji je ove godine ispao iz društva 100 najboljih igrača. Cuevas je igrač koji nikada na bržim podlogama nije pravio rezultate te do zemljane podloge nije napravio mnogo, što je bilo i očekivano.

Međutim, ispadanja u prvim i drugim kolima turnira na zemlji su ga izbacila iz društva 100 najboljih. Kada je u formi jako je opasan igrač na zemlji ali ove godine djeluje kao jedan prosječan Challenger igrač i jasno je da se njegova karijera polahko bliži kraju.

Ipak, u Genevi je spojio nekoliko odličnih mečeva i došao do polufinala.

Meč možeta pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ovaj meč pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Denisa Shapovalova 1,45, a na pobjedu Pablo Cuevasa 2,55.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije