Senzacionalni Sinner igra meč osmine finala protiv Arthura Rinderknecha

0
Radiosarajevo.ba
Senzacionalni Sinner igra meč osmine finala protiv Arthura Rinderknecha
Foto: EPA-EFE / Jannik Sinner

Danas igra meč 1/8 finala teniskog turnira u Lyonu gdje se sastaju Arthur Rinderknech i Jannik Sinner. Meč se igra u 16:15 sati.

Arthur Rinderknech je 25-godišnji Francuz koji je trenutno 125-ti igrač svijeta. Igrač je koji nikada nije bio u društvu 100 najboljih igrača. Većinu sezone provodi igrajući turnire Challenger serije na kojima i osvaja najviše poena.

Najviše mu odgovaraju brže podloge a u dvoranskim uslovima na hardu je napravio najbolje rezultate i na takvim turnirima je osvojio svoje tri jedine Challenger titule.

Arthur Rinderknech  - undefined

Foto: EPA-EFE: Arthur Rinderknech

Rinderknech je igrač koji je igrao kvalifikacije Lyona u kojima je poražen u finalu od Souse. Nakon toga je kao Lucky Loser dobio priliku da igra umjesto Alberta Ramosa prvo kolo i tada je imao sreće sa žrijebom.

U prvom kolu je za protivnika imao Mikaela Ymera koga je savladao sa 2-1 u setovima. Rinderknech je igrač koji ne igra često ATP turnire posebno na zemlji i mišljenja smo da protiv top 20 igrača sa igrom koju ima Sinner ne može napraviti mnogo.

Jannik Sinner je 19-godišnji italijan koji je posljednje dvije godine odigrao na izuzetno visokom nivou. Ove godine igra još bolje a s obzirom na njegove godine jasno je da ćemo ga dugo gledat u samom vrhu.

Trenutno je 17. igrač svijeta a s obzirom na igru koju prikazuje ove godine vjerovatno ćemo ga do kraja iduće godine vidjeti u top 10. Ove godine je već osvojio jedan turnir, u Melbournu, prošle je osvojio Sofiu a godinu prije toga Next Generation Finals.

On je trenunto na omjeru 21-9 uz 7-4 na zemlji ove godine. Od kako su počeli turniri na zemlji nije uspio napraviti zapažen rezultat ali daleko od toga da nije igrao kvalitetan tenis. U Monte Carlu nije imao sreće sa žrijebom s obzirom da je već u drugom kolu igrao protiv Novaka.

Jannik Sinner - undefined

Twitter: Jannik Sinner

Nakon toga je igrao polufinale Barcelone. Sofia je jedini turnir na kome je neočekivano ispao u ranoj fazi od Popyrina. U Rimu je igrao odlično ali nedovoljno da pobjedi Rafu Nadala. Na nekoliko turnira nije imao sreće sa žrijebom ali opet ima jedno polufinale na zemlji ove godine i sigurno da može biti zadovoljan dosadašnjim ovogodišnjim dostignućima.

Jannik Sinner je igrač koji može igrati kvalitetno na svim podlogama. Iako još uvijek nema ATP titulu na zemlji u prethodnim godinama je imao nekoliko zaista vrhunskih turnira na zemlji i samo je pitanje vremena kada će doći do prve zemljane titule.

Sinner je u Lyonu u prvom kolu savladao sjajnog Karatseva nakon izgubljenog prvog seta sa 6:0 čime je još jednom pokazao koliku mentalnu snagu posjeduje što uvijek impresionira fanove tenisa s obzirom da mu je tek 19. godina.

Meč možeta pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ovaj meč pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Sinnera 1,15, a na pobjedu Arthura Rinderknecha 4,70.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije