Đoković preko Sarajeva, Visokog i Sonega do novog finala sa Nadalom

0
Radiosarajevo.ba
Đoković preko Sarajeva, Visokog i Sonega do novog finala sa Nadalom
ATP Monte Carlo Twitter / Novak Đoković

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Rimu pobjedom nad Italijanom Lorenzom Sonegom u tri seta!

Srbijanac, koji se za Masters u Rimu pripremao u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu i Visokom kod Semira Osmanagića, trofej u Vejčnom gradu braniti protiv Rafaela Nadala u klasiku koji je zakazan za nedjelju od 17 sati, uz direktan TV prijenos na Sport Klubu 1.

Novak je slavio protiv 33. igrača svijeta poslije velike borbe sa 6:3, 6:7(5:7), 6:2 za dva sata i 45 minuta igre.

Sjajni Đoković, mogao je do finala i znatno ranije, ali je propustio dvije meč lopte u 12. gemu drugog seta i zatim prokockao prednost od 3:0 u taj brejku.

U odlučujućem setu se, ipak, digao na prepoznatljiv nivo i znatno kvalitetnijom predstavom domogao borbe za šestu titulu u glavnom gradu Italije.

Podsjetimo, Đoković je baterije pred važne ovogodišnje mečeve sakupljao upravo u Bosni i Hercegovini, u Visokom i Sarajevu. Svoje pripreme za spomenuti ATP turnir u Rimu, ali i Roland Garros obavljao je terenima teniskog kluba Gem u Centru Safet Zajko.

Najviše vremena Đoković je u Visokom provodio u društvu Semira Osmanagića. Između ostalog, zajedno su organizirali podzemnu ekspediciju. Osmanagić je i ranije tvrdio kako Đoković, ali ne samo on, upravo u podzemnim tunelima u Visokom sakuplja energiju.

Povodom novog velikog uspjeha prvog reketa svijeta, koji, izgleda, vraća formu, razgovarali smo sa Semirom Osmanagićem.

"Energije bosanskih piramida nisu misteriozne i čudnovate kao čarobni napitak Gala koji daje snagu Obeliksu i Asteriksu. Riječ je o mjerljivim suptilnim energijama. Visoka koncentracija negativnih iona čisti organizam od mikroba (virusi, bakterije, gljivice) i povećava nivo kisika u organizmu (produktivnost)", tvrdi Osmanagić u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije