Prva izjava Gorana Ivaniševića nakon raskida saradnje s Đokovićem

0
Radiosarajevo.ba
Prva izjava Gorana Ivaniševića nakon raskida saradnje s Đokovićem
Foto: EPA - EFE / Goran Ivanišević

Nakon što se Novak Đoković rastao s Goranom Ivaniševićem, svi se pitaju ko će biti novi trener najboljeg tenisera svijeta.

Ni Đoković još nije načisto, iako je s njim u Monte Carlu trenutno Nenad Zimonjić.

Ivanišević je u ekskluzivnom intervjuu za Sport Klub kazao da je Zimonjić prava opcija za Đokovića.

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

"Ne znam još koliko će Novak igrati, to zavisi od njega, ali mislim da je sada s njim perfektna osoba u ovom trenutku – Ziki. On je moj veliki prijatelj, mnogo smo toga prošli, volim ga – on je veliki teniski znalac. Ipak, ono što je najvažnije u cijeloj toj priči jeste da poznaje Novaka", kazao je Ivanišević i dodaje:

"Ne treba Novaku sada neki novi trener, dok ga prvo upozna, ovaj (Novak) bi poslije deset dana 'poludio', a taj trener bi se pitao šta se događa. Moja teorija je – Balkanac može svakoga da trenira, ali Balkanca može samo osoba s ovih prostora. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro s njim funkcionisao, pošto je teniski vrlo inteligentna osoba. Mnogo mu je pomogao".

Mediji tvrde: Ovo je razlog što su se rastali Novak Đoković i Goran Ivanišević

Mediji tvrde: Ovo je razlog što su se rastali Novak Đoković i Goran Ivanišević

Obrazložio je potom Ivanišević dodatno zašto je Zimonjić pravo rešenje.

"Čuli smo se Ziki i ja, pričali smo i prije nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki perfektan za Novaka. Može mu pomoći i teniski, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugi pristup, što će biti osvježenje za Novaka. Ziki poznaje Noletov mentalitet, bili su u Davis Cup timu zajedno, Ziki je bio i selektor", zaključio je Ivanišević.

U intervjuu za Sport Klub Ivanišević je govorio i o razlozima rastanka i razgovoru vođenom u SAD, o tome hoće li se Đoković "probuditi", najljepšim i najtežim trenucima skoro petogodišnje saradnje i brojnim drugim detaljima.

Kompletan intervju možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije