Mediji tvrde: Ovo je razlog što su se rastali Novak Đoković i Goran Ivanišević

0
Radiosarajevo.ba
Mediji tvrde: Ovo je razlog što su se rastali Novak Đoković i Goran Ivanišević
Foto: Kolaž / Goran Ivanišević i Novak Đoković

Srbijanski teniser Novak Đoković, navodno, ne planira da igra na Wimbledonu, što se nije dopalo treneru Goranu Ivaniševiću pa je to razlog rastanka, pišu italijanski mediji.

Rekao je Novak Đoković u Beogradu da je zasićenje razlog zašto je poslije više od pet godina došlo do prekida saradnje sa Goranom Ivaniševićem, ali svjetski mediji nisu zadovoljni tim odgovorom. Traže više.

Italijanska La Gazzetta dello Sport, prenoseći druge, tvrdi da je više razloga zbog kojih Đoković i Ivanišević više nisu mogli da rade zajedno. Jedan su, naravno, Novakovi izleti bijesa na terenu prema svom stručnom štabu kojih je u posljednje vrijeme bilo sve više i više.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Drugi razlog je kulminacija svega u Indian Wellsu, gdje je, kako kažu, Novak Đoković trenirao ispod svakog nivoa, bio nezainteresovan za rad, što je iznerviralo Ivaniševića, pa je došlo do žestoke rasprave, kada je sve puklo.

A, zanimljiv je detalj da je još jedan od razloga i – Wimbledon. S obzirom na jako zgusnut ljetnji raspored, gdje će se u tri mjeseca igrati tri Grand Slama na tri podloge i Olimpijske igre, Novak Đoković je, opet navodno, riješio da ove godine preskoči Grand Slam u Londonu.

Prosto, srbijanski as želi da se potpuno fokusira na osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu i smatra da bi odlazak na travu prije toga bilo samo nepotrebno trošenje snage. A, Ivanišević se takvim stavom nikako nije složio, prenosi SrpskaInfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije