Otkriveno kako je Novak Đoković ostao bez 8 miliona KM

0
Radiosarajevo.ba
Otkriveno kako je Novak Đoković ostao bez 8 miliona KM
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Asocijacija profesionalnih tenisera (ATP) objavila je nedavno prihode igrača od bonusa za takmičarsku sezonu koja je iza nas, otkrivajući da je najbolji srbijanski teniser Novak Đoković izgubio bonus od više od 4,5 miliona dolara (više od osam miliona KM).

Glavni razlog za gubitak ovog značajnog iznosa leži u tome što Đoković nije imao dovoljno nastupa na masters turnirima tokom protekle sezone.

Naime, zabrana putovanja u Sjedinjene Američke Države tokom proljeća uskratila je Novaku mogućnost učešća na turnirima poput Indian Velsa i Miamija. Zabrana je bila rezultat Đokovićeve odluke da se ne vakciniše, a time je propustio priliku za osvajanje dragocjenih bodova i novčane nagrade na ova dva prestižna turnira.

Snimak haosa u Skupštini: Brnabić u centru pažnje

Snimak haosa u Skupštini: Brnabić u centru pažnje

Iako je kasnije tokom sezone Novak uspio da se vrati i osvoji Cincinnati i US Open, propuštanje masters turnira imalo je ozbiljne finansijske posljedice.

Na osnovu objavljenih podataka, Novak Đoković je bio lider među teniserima u historijskoj sezoni sa prihodom od turnira od impresivnih 15.952.044 dolara (više od 28,5 miliona KM). Međutim, njegov bonus smanjen je za 100 posto zbog propuštanja više od tri masters 1000 turnira.

Đokovića naljutila nepravda prema Ivaniševiću: 'Nije dovoljno, moj dragi treneru'

Đokovića naljutila nepravda prema Ivaniševiću: 'Nije dovoljno, moj dragi treneru'

Ostali teniseri koji su ostvarili visoke prihode tokom sezone jesu Carlos Alkaraz (oko 27 miliona KM), Daniil Medvedev (više od 20 miliona KM) i Jannik Sinner (više od 18 miliona KM).

Dok su se pomenuti igrači okitili pozamašnom svotom novca, Đokovićeva zarada je znatno umanjena zbog neigranja na mastersima.

Veliki intervju Novaka Đokovića: 'Kako su probudili zvijer u meni'

Veliki intervju Novaka Đokovića: 'Kako su probudili zvijer u meni'

Uprkos ovoj finansijskoj nedaći, Novak Đoković će imati priliku da se vrati jači u narednoj sezoni. S obzirom na ukidanje zabrane putovanja za nevakcinisane u Sjedinjenim Američkim Državama, Đoković će imati priliku da učestvuje na američkoj turneji tokom proljeća i pokuša da nadoknadi izgubljene bonuse.

Sezona koja uskoro počinje pružit će mu šansu da se vrati u vrhunsku formu i ostvari zapažene rezultate na najprestižnijim teniskim turnirima, pišu srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije