Đokovića naljutila nepravda prema Ivaniševiću: 'Nije dovoljno, moj dragi treneru'

0
Radiosarajevo.ba
Đokovića naljutila nepravda prema Ivaniševiću: 'Nije dovoljno, moj dragi treneru'
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković i Goran Ivanišević

Najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću nije se svidjelo što je Goran Ivanišević preskočen u izboru za najboljeg trenera godine.

ATP je to priznanje dodijelio Darrenu Cahillu i Simonu Vagnozziju, trenerima četvrtog reketa svijeta Jannika Sinnera.

Đoković se ironičnom porukom na Instagramu osvrnuo na odluku. Čestitao je, naravno, u prvoj rečenici Cahillu i Vagnozziju, a onda iskazao svoje nezadovoljstvo u najmanju ruku šokantnim izborom.

Nevjerojatne snimke stižu iz SAD-a, tornado poharao ovaj grad: 'Situacija opasna po život, bježite'

Nevjerojatne snimke stižu iz SAD-a, tornado poharao ovaj grad: 'Situacija opasna po život, bježite'

"Gorane, čini se kako smo morali osvojiti sva četiri Grand Slama prošle sezone i tada bi te možda, i to samo možda, uzeli u obzir za najboljeg trenera godine. Završiti godinu na broju 1, osvojiti tri Grand slama, završni turnir ATP-a i pisati historiju ovog sporta izgleda nije bilo dovoljno, moj dragi treneru", napisao je Đoković koji s Ivaniševićem sarađuje posljednje četiri i po godine, od juna 2019.

Đokoviću je ove godine s Ivaniševićem kao trenerom malo nedostajalo da sezona bude savršena. Osvojio je sedam naslova, od kojih su čak tri Grand Slama (Roland Garros, US Open, Australian Open).

Također, sedmi put je bio najbolji na ATP finalu, a ovo mu je i osma sezona u karijeri koju će završiti kao najbolje rangirani teniser na svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije