Novak Đoković je ponovo prvi reket svijeta

0
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković je ponovo prvi reket svijeta
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Poslije turnira u Indijan Velsu, koji je Tejlor Fric osvojio poslije ubjedljive pobjede nad Rafaelom Nadalom od 2:0, objavljena je nova ATP lista po kojoj je Novak Đoković ponovo na prvom mjestu.

I pored toga što je posljednji turnir na kojem je nastupio bio u Dubaiju, srbijanski teniser vratio se na svjetski vrh. Naime, zahvaljujući pobjedi Gaela Monfisa nad Danilom Medvedevim u 3. kolu Indijan Velsa Nole je pretekao Medvedeva i sada im 8.465 poena, dok je Rus drugi sa 8.410 poena.

Srbijanskom teniseru bilo je potrebno da Medvedev ne stigne do četvrtfinala Mastersa u Kaliforniji kako bi preuzeo prvu poziciju, što se i dogodilo.

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

Također, poslije odličnih igara i nevjerovatne serije pobjeda na početku sezone, španski teniser Rafael Nadal povećao je bodovni saldo i sada je na 3. mjestu ATP liste sa 7.115 bodova. Zverev je četvrti sa 7.025, dok je Stefanos Cicips peti sa 6.070, prenosi Telegraf.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije