Đoković se prijavio za turnir u Americi, ali mu opet prijeti australski scenarij

0
Radiosarajevo.ba
Đoković se prijavio za turnir u Americi, ali mu opet prijeti australski scenarij
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Novak Đoković

Novak Đoković nalazi se u ždrijebu turnira iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu, no to ne znači da će tamo i zaigrati.

Prema navodima medija, srbijanskom teniseru prijeti scenarij kakav je prošao u januaru s Australian Openom, a razlog je i dalje isti. Đoković nije vakcinisan protiv koronavirusa, što je preduvjet za dolazak u Sjedinjene Američke Države.

"Đoković je na popisu igrača koji bi mogli zaigrati na turniru i zato je stavljen u ždrijeb. U komunikaciji smo s njegovim timom. Ipak i dalje nije odlučeno hoće li nastupiti jer mu je potrebno odobrenje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti za ulazak u SAD. Objavit ćemo više informacija kad ih budemo imali", naveli su organizatori turnira.

Potvrđeno: Pomagači ubice Farisa Pendeka pušteni na slobodu

Potvrđeno: Pomagači ubice Farisa Pendeka pušteni na slobodu

Đoković je, podsjetimo, u januaru stigao u Australiju na prvi Grand Slam turnir sezone s liječničkim izuzećem od vakcinacije, piše Index.

U višednevnom procesu i nakon saslušanja na sudu oduzeta mu je viza za ulazak u državu uz objašnjenje da je odluka donesena zbog zdravlja i dobrog reda, kao i da je to bilo u javnom interesu.

Srbijanski teniser je Indian Wells osvojio pet puta. Ove godine postavljen je za drugog nositelja i u 2. kolu bi trebao igrati protiv pobjednika meča između Davida Goffina i Jordana Thompsona, a potom bi mogao na Andyja Murraya ili Aleksandera Bublika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije