Đoković pisao ukrajinskom teniseru koji je na ratištu: "Brate daj mi adresu..."

3
Radiosarajevo.ba
Đoković pisao ukrajinskom teniseru koji je na ratištu: "Brate daj mi adresu..."
Foto: Instagram / Đoković mu se javio lično

Ukrajinski teniser Sergiy Stakhovsky početkom godine je donio odluku da završi igračku karijeru i umjesto teniskog reketa u ruke uzme - pušku.

Na to su ga nažalost natjerala dešavanja u njegovoj rodnoj zemlji na koju već 11. dan traje invazija Ruske Federacije.

Stakhovsky dugi niz godina gaji veliko prijateljstvo sa Novakom Đokovićem, a srbijanski teniser je još jednom dokazao koliko veliko srce zaparavo ima.

Shrvani William posjetio školu i progovorio o Kate: "Žao mi je, ona bi voljela biti ovdje"

Shrvani William posjetio školu i progovorio o Kate: "Žao mi je, ona bi voljela biti ovdje"

Trenutno drugi reket planete nije zaboravio Sergiya koji se trenutno nalazi u teškoj situaciji, pa je njemu i njegovoj državi ponudio pomoć

Stahovsky koji je najavio "ples na Putinovom grobu", je u objavi na Instagramu pokazao poruke koje mu je poslao srbijanski teniser.

"Staho, kako si čovječe? Da li si na ratištu? Razmišljao sam o tebi. Nadam se da će se situacija smiriti uskoro. Molim te, reci mi koja je najbolja adresa na koju mogu da pošaljem pomoć. Finansijsku ili bilo kakvu drugu", napisao je Novak koji je ovim činom oduševio sve.

Njih dvojica su godinama prijatelji sa teniskih turnira, a Sergiy je bio  jedan rijetkih od igrača koji su podržali Đokovića u dobro poznatoj drami u Australiji.

Za one koji ne znaju, Stakhovsky je svojevremeno igrao u Sarajevu na jednom Challengeru gdje je ispao već u drugom kolu.

U svojoj bogatoj karijeri došao je do velike pobjede nad legendarnim Rogerom Federerom na Wimbledonu 2013. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije