Monte Carlo: Dimitrov očekuje kvalitetan nastup protiv Nadala

0
Radiosarajevo.ba
Monte Carlo: Dimitrov očekuje kvalitetan nastup protiv Nadala
Foto: Instagram ATP Monte Carlo / Rafeal Nadal

Danas se u Monte Carlu, u sklopu Masters turnira sastaju Rafeal Nadal i Grigor Dimitrov. Meč počinje u 13.55 sati.

Grigor Dimitrov je nekadašnji treći igrač svijeta što je postao nakon osvajanja završnog Mastersa osam najboljih 2017-te godine. Nakon 2017-te nivo tenisa Grigora je počeo da pada pa tako i njegov ranking te posljednje tri godine nije završio u društvu najboljih. Dimitrov je igrač koji može da igra kvalitetno na svim podlogama ali najviše mu odgovaraju uslovi igre na hardu. Protiv kralja šljake ni u najboljim danima nije uspio doći do pobjede na zemlji te je teško očekivati da to uradi ove godine.Iako je trenutno na omjeru 10-4 jasno je da njegove igre nisu na nivou od prije nekoliko godina. To se može zaključiti i po porazu u Miamiu prošlog tjedna gdje je ispao od Norriea ali i po svim mečevima od početka godine.

Sa druge strane Rafa Nadal trenutno igra prvi turnir na zemlji ove godine i započeo ga je sjajno, sa uvjerljivom pobjedom nad Delbonisom u meču u kome je izgubio svega tri gema. Protiv Dimitrova na zemljanoj podlozi ima 5-0 a posljednja četiri meča na zemlji je dobio protiv Grigora bez izgubljenog seta.

U Monte Carlu su igrali i prije dvije i prije tri godine i to su bile zaista uvjerljive pobjede Rafe u kojima je gubio tek nekoliko gemova.

Kladionica MOZZART je za ovaj meč pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Nadala 1,03 a na pobjedu Dimitrova 9,00.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije