Đoković i Nadal sezonu otvaraju 2. februara u Melburnu

1
Radiosarajevo.ba
Đoković i Nadal sezonu otvaraju 2. februara u Melburnu
Foto: EPA-EFE / Nole vs Rafa

Novak Đoković i Rafael Nadal započet će novu sezonu 2. februara kada se sastaju Srbija i Španija na ATP kupu koji prethodi Australian Openu.

ATP kup je pokrenut prošle godine i u njemu su učestvovale 24 reprezentacije, a ove godine će na njemu biti polovina reprezentacija zbog pandemije koronavirusa.

U grupi A su Srbija, Kanada i Njemačka, grupu B čine Španija, Australija i Grčka, grupu C Austrija, Italija i Francuska, a grupu D Rusija, Argentina i Japan.

Osim prve dvojice tenisera svijeta na ATP kupu u Melbourne Parku će nastupiti i svjetski 'broj tri' Austrijanac Dominic Thiem i četvrti teniser svijeta Rus Daniil Medvedev.

Branilac naslova - Srbija, koju predvodi prošlogodišnji osvajač Australian Opena Đoković, krenut će u odbranu naslova protiv Kanade u Rod Laver Areni u dnevnom terminu, a igrat će i protiv Njemačke u grupnoj fazi natjecanja. Austrija na čelu s Thiemom, koji je izgubio od Đokovića u prošlogodišnjem finalu Australian Opena, najprije igra protiv Italije, a onda joj je protivnik Francuska.

Nadal će na početku predvoditi Španiju protiv domaćina Australije, a protivnik Rusije će biti Argentina.

Za razliku od prošle godine kada su tri grada imala ulogu domaćina (Brisbane, Perth i
Sydney), ove se godine zbog pandemije koronavirusa ATP kup igra u Melbournu koji je od 8. do 21. februara domaćin prvom grand slam turniru sezone, javlja Hina.

Početak ovogodišnjeg izdanja je pomaknut za dan kako bi se omogućilo više vremena za trening za 72 tenisera koji su u karantini nakon što su neki putnici s tri charter leta kojima su stigli u Australiji bili pozitivni na koronavirus. Rusija je jedina reprezentacija koja ima dvojicu igrača iz prvih deset na ATP
listi - Medvedeva i Andreja Rubljeva.

Plasman u polufinale, 5.februara, osigurat će prvoplasirane reprezentacije iz četiri grupe. Finale je na rasporedu u subotu, 6. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije