Rafael Nadal ispao sa Australian Opena

0
Radiosarajevo.ba
Rafael Nadal ispao sa Australian Opena
Foto: EPA-EFE / Rafael Nadal

Želio je Nadal sedmo polufinale Australian Opena, 35. Grand Slam u karijeri, ali iako do srijede nije izgubio ni set na turniru u Melbourneu, sa njega je eliminisan.

Grk Stefanos Tsitsipas, šesti teniser svijeta, uspio je da poslije dvije izgubljene uvodne dionice preokrene rezultat i pobijedi Rafaela Nadala sa 3:6, 2:6, 7:6(4), 6:4, 7:5 i priredi istinsku senzaciju.

Sada Novaku Đokoviću na putu ka 18. Grand Slam trofeju ne stoje više ni Dominick Thiem, prošlogodišnji vicešampion, a ni najveći rival u odsustvu Roger Federer, Nadal, pa se može reći da mu je put do novog trona - baš otvoren.

Nadal je u prva dva seta igrao sjajno i napravio tri breaka iz isto toliko pokušaja na meču, dok istovremeno protivniku nije dozvolio nijednu break-loptu, te je prve dvije dionice igre riješio u svoju korist rezultatom 6:3, 6:2.

Tsitsipas se konačno razigrao u trećem setu kojeg je dobio nakon tie-breaka rezultatom 7:6(4). U četvrtom setu Grk je dobio čak tri prilike za break, a jednu je iskoristio i poravnao na 2:2 rezultatom 6:4 u četvrtom setu.

U odlučujućem petom setu Tsitsipas je stigao do jednog breaka kojim je uspio slaviti sa 7:5 i proći dalje nakon velikog preokreta.

Tsitsipas će u polufinalu igrati protiv Daniila Medvedeva koji je danas sa 3:0 savladao Andreja Rubljova.

Drugi polufinalni par čine Novak Đoković i Aslan Karacev.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije