Monte Carlo: Danas se igraju mečevi četvrt finala Mastersa

0
Radiosarajevo.ba
Monte Carlo: Danas se igraju mečevi četvrt finala Mastersa
ATP Monte Carlo Twitter / Rafael Nadal

Danas se igra meč četvrt finala Mastersa u Monte Carlu u kome će kralj šljake Rafael Nadal igrati protiv Andreya Rubleva. Meč počinje u 15.15 sati.

Jučer smo vidjeli ispadanje Novaka sa turnira a s obzirom da je zbog bolesti Danil Medvedev morao otkazati turnir Rafa Nadal je trenutno apsolutni favorit da dođe do nove titule u Monte Carlu.

Andrey Rublev je 23-godišnji igrač koji je trenutno osmi na ATP tabeli. Rublev je nakon pauze u jednom od najboljih perioda u karijeri. Igrao je četvrt finale US Opena, osvojio je Hamburg te se plasirao u četvrt finale French Opena nakon čega je osvojio turnire u Beču i St. Petersbroughu čime je ušao među osam najboljih igrača te je prvi put igrao završni masters u Londonu. Zaista igra vrhunski tenis sa kojim je nastavio i ove godine u kojoj je upisao 22 pobjede uz svega četiri poraza. Međutim, većina tih mečeva je bila na hardu gdje igra daleko bolji tenis dok na zemljanoj podlozi, izuzev turnira u Hamburgu prošle godine nije napravio mnogo. S obzirom da je Rublev hard hitter i ne čudi što mu zemljana podloga i ne odgovara mnogo. U Monte Carlu je u prva dva meča savladao Carusa od kojeg je daleko kvalitetniji igrač nakon čega je u jednom iscrpljujućem meču savladao i Bautistu. S obzirom da je protiv Bautiste igrao malo manje od 3 sata na zemljanoj podlozi gdje Bautista zaista crpi snagu iz protivnika pitanje je koliko mu je snage ostalo za meč protiv Rafe protiv koga nikada nije napravio dobar rezultat.

Rafa Nadal je trenutno treći igrač svijeta koji je ove godine na omjeru 6-1. Rafa je ove godine igrao četvrt finale Australian Opena u kome je ispustio dva seta prednosti nad Tsitsipasom nakon čega je napravio pauzu do turnira na zemljanoj podlozi. Prijavio je Monte Carlo, koji je jedan od najdražih turnira Rafe na kome ima čak 11 titula po čemu je apsolutni vladar. Nadal je u prva dva kola već pokazao zbog čega je osvojio 11 titula u Monte Carlu. On je protiv Delbonisa i Dimitrova izgubio ukupno pet gemova te sigurno protiv Rubleva ulazi kao apsolutni favorit. Igrao je Nadal vrhunski tenis te smatramo da će bez većih problema doći do nove titule u Monte Carlu.

Kladionica MOZZART je za ovaj meč pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Rubleva 5,80 a na pobjedu Nadala 1,10.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije