Monte Carlo: Prvi poraz Novaka Đokovića ove godine

0
Radiosarajevo.ba
Monte Carlo: Prvi poraz Novaka Đokovića ove godine
ATP Monte Carlo Twitter / Novak Đoković

Novak Đoković je doživio svoj prvi poraz u 2021. godini, a bio je bolan pošto je došao na šokantan način već u osmini finala turnira u Monte Karlu.

Bolji od prvog tenisera svijeta bio je Daniel Evans sa 2:0 u setovima.

“Čestitam mu, bio je bolji danas. S moje strane, jedan od najgorih mečeva u posljednjih nekoliko godina. Osećao sam se užasno na terenu. Trebalo je da budem mnogo bolji, napuštam teren s gorčinom”, počeo je Đoković izjavu nakon meča..

Đoković, dvostruki šampion u Kneževini, imao je i set loptu u drugom setu, ali nije uspio da dođe do odlučujućeg. Ukupno je Novak napravio čak 45 neiznuđenih grešaka.

“Pripremao sam se slično kao i uvijek. Bio je to jedan od onih dana kada je bilo izuzetno vjetrovito, vjetar menja pravac, a igrao sam s rivalom koji igra mnogo slajsova i drop šotova, pri tom nikad ranije nisam igrao s njim. Nepredvidljiv je, u nekim momentima je imao sreće, ali odigrao je hrabro i pametno”, rekao je Đoković i dodao:

“Ne pamtim da sam ovoliko loše odigrao u posljednjih nekoliko godina. Ali to je sport. Gledaću da izvučem pouke, a definitivno ih ima mnogo, pošto skoro ništa nije funkcionisalo. Nema mnogo pozitivnih stvari danas. Moram ovo da prihvatim i da progutam tu gorčinu koju osjećam”.

“Ne znam… Sve je loše bilo. Nisam se uopšte osjećao dobro u svojoj koži, i gledao sam da budem što više u sebi, jer su mi i misli i pokreti išli na sve strane. Probao sam da budem koncentrisan znajući da je i on temperamentan, da voli da se bodri. Nisam osjetio da mi je to potrebno. Možda bi bilo dobro da sam to uradio, ne znam, nemam pojma. Nezahvalno je sad premotavati film”.

Već naredne sedmice Novak ima priliku da popravni, pošto učestvuje na Srbija openu (19-25. aprila) koji se igra u Beogradu.

“Rodni grad, radujem se novom turniru i novim izazovima. Nadam se da ću igrati mnogo bolje nego danas, teško da lošije od ovoga može”, zaključio je Đoković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije