Italijan zbog bizarnog razloga ostao bez šanse da prvi put zaigra na US Openu

0
Radiosarajevo.ba
Italijan zbog bizarnog razloga ostao bez šanse da prvi put zaigra na US Openu
Foto: Instagram / Marco Bortolotti

Italijanski teniser Marco Bortolotti (33) nikad nije nastupio na US Openu.

Ovaj teniser koji nastupa isključivo u konkurenciji parova trebao je debitovati u New Yorku sa svojim partnerom Flaviom Cobollijem. Međutim, to se neće dogoditi, a razlog je potpuno bizaran.

Bortolotti tvrdi da nije dobio američku vizu jer je ustanovljeno da je prije devet godina igrao na jednom turniru u Iranu.

Počinje UEFA Liga prvaka u Sarajevu: Samira Hurem najavila spektakl na Koševu

Počinje UEFA Liga prvaka u Sarajevu: Samira Hurem najavila spektakl na Koševu

S obzirom na političke tenzije između SAD-a i Irana, svaka osoba koja u svom pasošu ima pečat neke zemlje s Bliskog istoka ima znatno manje šanse da dođe u Ameriku. Posebno kad je u pitanju Iran, koji SAD smatra dijelom takozvane osovine zla.

Italijanski teniser se o ovoj situaciji oglasio na Instagramu.

"S dubokim žaljenjem i nevjericom prisiljen sam povući se s ovogodišnjeg US Opena zbog odbijenice vize jer sam igrao u Iranu 2015. Ostali hitni zahtjevi za vizu nisu prihvaćeni od američkog konzulata. Zahvaljujem svim ljudima koji su mi uzaludno pokušavali pomoći u ovoj nestvarnoj aferi. Progutat ću ovo i nastaviti dalje. Kao i uvijek", napisao je Bortolotti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije