Damir Džumhur nema simptoma, još uvijek nije testiran na COVID-19

N. Ka.
Damir Džumhur nema simptoma, još uvijek nije testiran na COVID-19
Foto: EPA-EFE / Damir Džumhur

Šime Vicković, načelnik Štaba civilne zaštite Zadarske županije, izjavio je da su još tri tenisera pozitivna na koronavirus. Valja podsjetiti da je jučer na svom Instagramu Grigor Dimitrov objavio da je zaražen, što je primoralo mnoge tenisere koji su s njim bili u kontaktu da se testiraju.

Ukupno su nakon Dimitrova testirane 1.023 osobe. Prema nezvaničnim informacijama, među inficiranim se nalazi i Borna Ćorić i kondicioni trener ranije spomenutog Dimitrova.

Na prvom turniru Adria Toura koji je nedavno održan u Beogradu nastupio je i najbolji bh. igrač Damir Džumhur, a kako je rečeno iz njegovog tima, on posljednjih nekoliko dana nije bio u kontaktu sa bugarskim teniserom Dimitrovom.

Kako su za Radiosarajevo.ba kazao je otac bh. tenisera Damira Džumhura, Nerfid Džumhur on se dobro osjeća i nema nikakve simptome.

"Nije još uvijek testiran, bit će danas ili sutra, čeka se instrukcija organizatora"; kazao je Nerfid za naš portal.

Održavanje turnira u Banjoj Luci i Sarajevu nije upitno. 

"Odluka o putovanju u Banja Luku i Sarajevo, bit će donijeta tek sutra, nakon što se Đoković testira na koronavirus, a on će to uraditi danas po dolasku u Beograd, a rezultate će saopštiti vjerovatno kasno navečer ili čak sutra", poručili su iz tima našeg tenisera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije