Još tri tenisera pozitivna na koronavirus, među njima i Borna Ćorić

Radiosarajevo.ba
Još tri tenisera pozitivna na koronavirus, među njima i Borna Ćorić
Foto: EPA / Borna Ćorić

Šime Vicković, načelnik Štaba civilne zaštite Zadarske županije, izjavio je da su još tri tenisera pozitivna na koronavirus. Valja podsjetiti da je jučer na svom Instagramu Grigor Dimitrov objavio da je zaražen, što je primoralo mnoge tenisere koji su s njim bili u kontaktu da se testiraju.

Ukupno su nakon Dimitrova testirane 1.023 osobe. Prema nezvaničnim informacijama, među inficiranim se nalazi i Borna Ćorić i kondicioni trener ranije spomenutog Dimitrova.

Valja istaći da je ovaj bugarski teniser igrao turnir Adria Tour u Zadru, gdje je bio u kontaktu s drugim teniserima. S obzirom na to da je s njim nedavno u kontaktu bio i Novak Đoković, otkazano je finale u Zadru između njega i Andreja Rubljova.

Također, prvi teniser svijeta je hitno podvrgnut testiranju na navedeni virus, a interesantna je činjenica da je s Đokovićem i Dimitrovim u kontaktu bio i Damir Džumhur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije