Becker: Kada bih birao ko će igrati za moj život, odabrao bih Noleta

Radiosarajevo.ba
Becker: Kada bih birao ko će igrati za moj život, odabrao bih Noleta
Novak Đoković je nakon osvojenog Roland Garrosa imao 8.000 poena prednosti u odnosu na Andyja Murraya, a onda se desio veliki pad u njegovoj igri.

Fokusirao se na prioritete van terena, provodio vrijeme s porodicom, fokusirao se na poslovne poduhvate i sebi dozvolio mali odmor. Sve je rezultiralo padom na drugo mjesto na ATP listi.

Njegov trener, Boris Becker ističe kako je Novaku poraz od Murraya u finalu završnog Mastersa u Londonu bio potreban Đokoviću.

"On više nije imao protivnike, prave protivnike. Nadal i Federer su prosto nestali... Andy je uvijek bio 'četvrti čovjek'. Mislim da je Novaku ovaj poraz dobrodošao jer ga je zaboljelo. To će ga inspirisati, motivisati. Na kraju krajeva, čini se da je za njega ovakav kraj godine dobar. Prvih šest mjeseci ove sezone bili su nevjerovatni. Vrhunac je bilo osvajanje Roland Garrosa, što je značilo da drži sva četiri Grand Slama u isto vrijeme što se nije dogodilo od 1969. i Roda Lavera.

Prirodno, motivacija mu je opala i nije zapravo znao koji cilj da stavi pred sebe. A onda je momak koji se zove Andy Murray osvojio sve i onda je prvo mjesto dovedeno u pitanje. Novak je u Šangaju i Parizu odigrao pomalo opušteno i odjednom je uslijedio ultimativni dvoboj između broja 1 i 2 u finalu završnog Mastersa. To je za teniske navijače sigurno bio najveći meč u sezoni, a za oba igrača je bilo veoma mentalno naporno. Novak je imao više da izgubi od Andyja, koji je zasluženo slavio. Mi iz 'Novakovog ugla' smo razočarani, frustrirani, slabo smo spavali poslije finala u Londonu, ali Andy je bio bolji teniser od Novaka i zaslužio je da bude tu gdje jeste", rekao je Becker.

Becker je jednom rečenicom odao posebno priznanje Đokoviću.

"Ja bih volio da ostanemo zajedno, ali pita se šef. On je takmičar u srcu i kada bih mogao da biram čovjeka koji bi igrao za moj život, odabrao bih njega. Toliko mu vjerujem", poručio je Becker.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije