Čime to Novak Đoković nije zadovoljan?

Radiosarajevo.ba
Čime to Novak Đoković nije zadovoljan?
Novak Đoković, drugi igrač planete i najbolji sportista svijeta, kaže da se nikada nije smatrao nepobjedivim, niti da će se ikada osjećati tako.

"Nikada se nisam osjećao nepobjedivim i iskreno mislim da nikada i neću. Najprije, uopšte ne razmišljam na taj način, a i nije fer da misliš da si nepobjediv. Mali je broj sportista koji su karijere završavali bez poraza", rekao je Novak.

Novinara B92 je konkretno zanimalo da li je Đoković imao osjećaj nepobjedivosti za vrijeme dominacije 2011. ili 2015. godine.

"U našem sportu, to je gotovo nezamislivo. S druge strane, imao sam periode u karijeri, posebno u posljednjih pet godina, kada sam se na terenu osjećao izuzetno dobro, sigurno i kada sam osvajao mnogo titula u nizu... Ako baš želite da gledate tako, kroz broj pobjeda, to bi onda bila 2011. godina i serija od 42, 43 trijumfa uzastopno. Bio je to fenomenalan osjećaj, jedan od onih koji vas tjera na razmišljanje da bi možda moglo i da potraje. Opet, to mi je nekoliko puta odmoglo, dok je 10, 15 ili 20 mečeva u nizu možda i 'prava mjera'", smatra Đoković.

Novak je pobjedom nad Milošem Raonićem (7:6, 7:6), u drugom kolu Završnog Mastersa u Londonu, već osigurao prolaz u polufinale, dok ga na zatvaranju grupe čega duel ili s Gaelom Monfilsom, ili njegovom eventualnom zamjenom Davidom Goffinom.

"Miloš i ja smo odigrali veoma izjednačen meč, u kome je tek nekoliko poena odlučilo. Moglo je da se završi i drugačije jer sam imao sreću da dobijem prvi set u taj-brejku. Takođe, u oba taj-brejka sam na početku zaostajao, zbog lošeg starta, ali sam uspijevao da ostanem koncentrisan i da pritiskam njegov drugi servis.

Desilo se da je u završetku oba taj-brejka promašio prvi servis što sam dobro iskoristio da uđem u dužu razmjenu jer sam znao da ako dođe do dužeg poena ja imam prednost da ga osvojim. Iskreno, morao sam ranije da završim posao u oba dijela meča. Nisam zadovoljan time što sam dva puta gubio servis, posebno drugi put – kada sam imao 30:0. Nekoliko loših poteza i sve se promijeni, ode u drugom smjeru. Miloš svakako zaslužuje sve pohvale, zbog pritiska koji je pravio, agresivnosti... Ipak, smatram da sam morao da imam bolji odgovor. Sve u svemu, dva taj-brejka protiv nevjerovatnog servera odlična su za samopouzdanje", zaključio je Novak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije