Posljednji meč sezone odlučio o vrhu ATP-a: Murray savladao Đokovića

Radiosarajevo.ba
Posljednji meč sezone odlučio o vrhu ATP-a: Murray savladao Đokovića
Nakon historijskog teniskog meča koji je večeras odigran u Londonu, u okviru World Tour Finalsa, Andy Murray je i zvanično ove sezone „skinuo“ Đokovića sa trona i zasjeo na čelo ATP liste.

Iako je to već ranije učinio, nakon što mu je Miloš Raonić u Parizu bez borbe predao polufinalni meč, večeras je Murray u direktnom srazu sa Novakom Đokovićem potvrdio da je trenutni broj jedan u svijetu, savladavši donedavnog prvaka rezultatom 2:0 u setovima.

Britanski teniser tokom meča, koji je trajao sat i 42 minute, nije nijednom dopustio da Đoković ugrozi njegovu pobjedu, te je sa 6:3 i 6:4 slavio jedanaesti put protiv srbijanskog tenisera i osvojio deveti turnir u ovoj sezoni za visoko prvo mjesto na ATP listi.

Ovo je, inače, prvi put u historiji tenisa da dvojica najboljih igrača svijeta u posljednjem meču sezone odlučuju ko će biti prvi na kraju godine, a Britanac je ovo doživio kao jedan od najvećih uspjeha karijere.

„Veoma mi je drago što sam pobijedio i postao broj jedan u svijetu, što je zaista specijalno. Odlična stvar je igrati protiv Novaka u ovakvom meču. Igrali smo mnogo finalnih susreta na Grand Slamu ili na Olimpijskim igrama, ali nikad nisam očekivao ovakvu pobjedu i veoma sam zadovoljan“, izjavio je Murray za medije poslije susreta, a prenosi britanski BBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije