Zukanovićeva Atalanta nadigrala Romu: Zbog čega je Džeko psovao sudiji

Radiosarajevo.ba
Zukanovićeva Atalanta nadigrala Romu: Zbog čega je Džeko psovao sudiji
Iako su Džeko i društvo u utakmicu 13. kola ušli veoma dobrom igrom i obećavajućim golom pred sam kraj prvog poluvremena, protiv Atalante za koju nastupa i bh. reprezentativac Ervin Zukanović nisu imali mnogo sreće.

Porazom od 2:1 protiv ekipe Atalante, rimska Vučica prekinula je seriju od šest uzastopnih utakmica u Seriji A bez poraza, te se time dodatno udaljila od Juventusa u utrci za prvo mjesto na tabeli.

Kako smo već rekli, prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo gostujućoj ekipi, koja je dominirala terenom i imala veliki broj prilika, što je na samom kraju poluvremena, u 39. minuti i krunisano golom sa bijele tačke. U toj situaciji zaista sjajan je bio Edin Džeko, koji je bio jedan od "krivaca" zašto je Roma izborila penal, nakon što je lopta pogodila u ruku jednog od domaćih igrača tokom akcije Džeke i Salaha.


Ipak, u drugom poluvremenu totalno druga ekipa Rome je istrčala na teren da se suprotstavi do tada zaista solidnoj Atalanti, što će biti kobno za izabranike Luciana Spalletija. Vrlo brzo domaći su stigli do izjednačenja, nakon što je Caldara u 62. minuti zatresao mrežu Rome i od tada su se samo nizale prilike za domaći tim. Sve to rezultiralo je pobjedom Atalante, a nakon što je u 90. minuti Kurtić sa bijele tačke savladao Szczesnog

No, sa dosuđivanjem ovog jedanaesterca nisu se složili igrači Rome, a posebno burno je reagovao Edin Džeko, koji sjajno igra ove sezone u Romi, a u nastavku pogledajte šta je to poručio sudiji Di Fioreu zbog sporne odluke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije