Džeko uspio izboriti novi gol za Romu i pored solidne odbrane Zukanovića

Radiosarajevo.ba
Džeko uspio izboriti novi gol za Romu i pored solidne odbrane Zukanovića
/ Foto: AS Roma
U okviru 13. kola italijanske Serie A, danas su se na stadionu Atleti Azzurri d'Italia sastale domaća Atalanta i Roma, u utakmici u okviru koje, pored ova dva tima, snage odmjeravaju i dvojica bh. nogometna reprezentativca.

Naime, za obje ekipe od prve minute nastupaju bh. nogometaši, te će se tako na suprotstavljenim stranama naći Ervin Zukanović, u redovima Atalante i Edin Džeko, koji ove sezone briljira u dresu gostujuće ekipe iz Rima.

Utakmica je od prve minute donijela mnogo uzbuđenja, jer se oba tima bore za gornji dio tabele, a u srazu dva bh. nogometaša tokom utakmice nešto bolji je bio Zukanović, koji se sjajno sprečava napadače Rome u velikom broju prilika da postignu pogodak. Posebno su zanimljivi njegovi dueli sa Edinom Džekom, kojeg je nekoliko puta sjajno zaustavio u prilici da postigne pogodak.

Ipak, to trud Zukanovića i njegovih kolega iz odbrane Atalante nije bio dovoljan, jer su Džeko i društvo zaista sjajni bili u prvom dijelu utakmice, te su više nego zasluženo stigli do vodstva pred sam kraj poluvremena. U toku jedne akcije Džeko se sjajno izborio za poziciju i pokušao asistirati za Sallaha, nakon čega je lopta pogodila u ruku jednog od domaćih nogometaša, čime su Dijamant i Sallah uspeli da izbore penal za svoju ekipu.

Ta prilika da, sa bijele tačke, dovede svoj tim u vodstvo nije promakla Perottiju, te je on u 39. minuti uspio zatresti mrežu Berishe koji je, do tog trenutka, sjajno branio svoju mrežu.

Još prije ovog izborenog penala Džeko je imao nekoliko sjajnih prilika da asistira ili postigne pogodak, što možete pogledati u nastavku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije