Sedam golova na Koševu: Sarajevo bolje od Mladosti

Radiosarajevo.ba
Sedam golova na Koševu: Sarajevo bolje od Mladosti
Fudbalski klub Sarajevo danas je na stadionu Asim Ferhatović Hase u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine slavio protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja rezultatom 4:3.

Bordo tim je fantastično ušao u utakmicu i već smo u drugoj minuti vidjeli prvu šansu. Hodžić je odlično prošao po lijevoj strani i šutirao, ali nije bio precizan. Dvije minute nakon toga Crnkić probija po istoj strani i centrira za Bekić, no napadač Bordo tima nije uspio ozbiljnije zaprijetiti.

U šestoj minuti nakon kornera šutira Mihojević, no lopta odlazi pored gola. Tri minute nakon toga Duljević odlično pronalazi Hebibovića, koji iz dobre pozicije šalje loptu preko gola.

U 11. minuti Sarajevo dolazi do vodstva. Crnkić je oduzeo loptu i nakon solo akcije zatresao mrežu Mladosti. Samo tri minute nakon toga još jedan gol. Duljević je fenomenalno uposlio Amera Bekića, koji postiže gol za 2:0.

Sarajevo je jednostavno igralo fantastično u prvom poluvremenu te je stiglo i do trećeg gola. Duljević je odlično uposlio Hebibovića, koji zaobilazi Hadžića i postiže svoj novi gol u bordo dresu.

Mladost uspijeva stići do pogotka iz prve prave akcije na utakmici. Ramović je uposlio Šišića, koji je savladao Pavlovića.

Gol gostiju ipak nije 'pokolebao' Bordo tim, koji je nastavio s odličnom igrom i stigao do još jednog pogotka na samom kraju poluvremena. Crnkić je odlično šutirao s velike udaljenosti, probacio loptu ispod Hadžića i pogodio mrežu Mladosti za 4:1.

Mladost je do drugog gola došla u 47. minuti susreta. Nakon centaršuta mrežu Pavlovića zatresao je Maksimović. U 49. minuti susreta Sarajevo je moglo do petog gola, ali je udarac Crnkića zaustavio Hadžić. U 54. minuti susreta u šesnaestercu je srušen Dušan Hodžić, ali se sudija nije oglasio.

Priliku da postigne hat-trick Nermin Crnkić imao je u 59. minuti susreta, ali je Hadžić izašao kao pobjednik iz duela. Saša Novaković je imao priliku nakon kornera u narednom napadu Sarajeva, ali nije bio precizan. Nakon novog sjajnog driblinga Duljevića odličnu priliku ima je Sarić, ali je odbrana Mladosti intervenisala u posljednji trenutak.

U 69. minuti susreta nova prilika za Sarajevo. Crnkić je centrirao, Sarić vratio loptu u sredinu, a odbrana Mladosti blokira udarac Amera Bekića. Mladost prijeti u 76. minuti preko Šišića, ali njegov udarac odlazi preko prečke Pavlovića. Mladost se potpuno vratila u utakmicu u 83. minuti susreta, a još jednom je pogodio Maksimović. Ostalo je do kraja susreta 4:3 za Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije