Uhvaćeni kako puše marihuanu: Pet vrhunskih sportista u klubu 420

Radiosarajevo.ba
Uhvaćeni kako puše marihuanu: Pet vrhunskih sportista u klubu 420
Vrhunski sportisti moraju da prođu kroz brojna odricanja tokom svoje karijere. Ipak ima i onih koji ne poštuju pravila. Neki su od njih čak su otišli i malo dalje pa su uhvaćeni kako koriste marihuanu.

Allen Iverson

Ne treba posebno predstavljati jednog od najboljih playmakera koje je NBA vidio. Čovjek koji je prednju promjenu ili crossover doveo do savršenstva. Iverson je kroz čitavu svoju karijeru pravio probleme. Jutarnji treninzi bili su strani pojam za njega, a Larry Brown nedavno je rekao da je Iverson uz pravi pristup mogao mnogo više od onoga što je u svojoj karijeri napravio. Teško je i nabrojati kakve je sve probleme napravio van terena, a zbog posjedovanja marihuane uhapšen je više puta. Daleke 1997. godine uhapšen je zbog posjedovanja pištolja i dva smotana jointa.

Michael Phelps

Najbolji olimpijac svih vremena. Najuspješniji sportista svih vremena i čovjek koji nas je i u Rio de Janeiru ostavio bez riječi jedan je od onih koji pripada klubu 420. Osim što je najuspješnije ljudsko biće koje je ostvarilo kontakt s vodom, Phelps je imao i nekoliko kontraverznih situacija tokom svoje karijere. Sa 19 godina je uhvaćen kako vozi pod utjecajem alkohola što mu je donijelo malo društveno-korisnog rada i malu kaznu. Potom je uslikan kako puši bong, nakon čega je suspendovan, a izgubio je i nekoliko sponzora. Nakon svega se izvinio i rekao kako je slika nastala na studentskom partyju, te da nije primjerna.

Kareem Abul-Jabbar

Treba li uopće predstavljati Kareema Abdul-Jabbara? Čovjek koji je šest puta bio prvak NBA lige, šest puta MVP, 19 puta NBA All-Star igrač i na kraju krajeva najbolji strijelac NBA lige svih vremena (38.387 poena). Kareem nije klasični pripadnik kluba 420. Ističe kako se zalaže za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe, te da je puši kako bi ublažio migrene od kojih boluje. Uhapšen je dva puta zbog posjedovanja marihuane. Prvi put 1998. godine na aerodromu u Torontu imao je šest grama sa sobom, a potom dvije godine kasnije u Los Angelesu je uhapšen jer je vozio pod utjecajem marihuane.

Randy Moss

U Bosni i Hercegovini NFL nije toliko popularan sport, mada se i on u posljednje vrijeme probija i pronalazi svoj put i na ovim prostorima. Jedan od onih koji je ostavio veliki trag u NFL-u je i Randy Moss. Nedostaje mu prsten sa Super Bowla, ali je bez ikakve sumnje jedan od najboljih wide recivera u historiji NFL-a. Najviše primljenih touchdown pasova u sezoni, najviše sezona sa 17 ili više primljenih touchdown pasova u sezoni, najviše primljenih touchdown pasova u rookie sezoni, samo su neki od rekorda koje je Moss postavio. U klub 420 zvanično se "učlanio" krajem prošlog stoljeća, kada je bio pozitivan na marihuanu i zbog toga je izgubio školarinu na Univerzitetu Florida. Pozitivan je bio i 2001. godine, kao i 2002. godine, a kasnije je priznao da je nekoliko puta tokom svoje NFL karijere pušio marihuanu.

Nick Diaz

U MMA je ušao još kao tinejdžer, a i danas sa 33 godine jedan je od najboljih na svijetu. U UFC se vratio 2011 godine, a borac je koji uvijek priredi dobar show. Karijeru mu je usporio test koji je pokazao da je pozitivan na marihuanu, pa je bio suspendovan godinu dana. Od februara 2012. do februara 2013. godine. Tokom tog perioda čak je rekao kako se povlači, ali se to na sreću nije dogodilo. Čak je i Dana White u međuvremenu rekao kako je glupost što je marihuana na listi zabranjenih supstanci u MMA-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije