Rukometni savez BiH pred potpisom milionskog ugovora

0
Radiosarajevo.ba
Rukometni savez BiH pred potpisom milionskog ugovora
Foto: Arhiv / Rukometna reprezentacija BiH

Rukometni savez Bosne i Hercegovine će uskoro potpisati milionski sponzorski ugovor s BH Telecomom.

Tu vijest Rukomertni savez BiH je objavio na svom Facebook profilu.

"Upravni odbor Rukometnog saveza BiH razmatrao je prijedlog ugovora o sponzorstvu od strane BH Telecoma. Ugovor bi važio za naredne dvije i po godine u iznosu od milion maraka plus 100.000 maraka bonusa.

"Pripremićemo prijedloge i sugestije za ugovor o sponzorstvu, a nakon toga trebalo bi da ga i potpišemo. U svakom slučaju ovaj ugovor će biti i te kako koristan za Rukometni savez BiH, a vjerujem da će biti zadovoljni i u BH Telecomu, rekao je Marinko Umičević", predsjednik Rukometnog saveza BiH.

Pod rukovodstvom ovog Upravnog odbora muška A reprezentacija BiH je drugi put uzastopno izborila nastup na prvenstvu Europe.

"Ni sam ne znam kako smo sve to isfinansirali pogotovo kada se zna da radimo bez poreskog broja. Krajnje je vrijeme da država BiH konačno počne da finansira reprezentaciju koja mora biti državni projekat. Isto tako moraju nam pomoći i po pitanju poreskog broja", dodao je Umičević.

Na današnjem sastanku data je saglasnost za nastup ženske juniorske reprezentacije BiH u Sjevernoj Makedoniji u periodu od 10. do 18. jula tekuće godine.

Članovi UO RS BiH imenovali su nove komesare za narednu sezonu. Tako će Alija Hasić voditi mušku ligu, Srđan Jović vodiće Premijer ligu za rukometašice dok je Zdenko Alpeza određen za Kup BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije