Zmajevima prijeti diskvalifikacija nakon slavlja nad Švicarskom

Radiosarajevo.ba
Zmajevima prijeti diskvalifikacija nakon slavlja nad Švicarskom
Veliko slavlje rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Tuzli mogla bi pokvariti moguća diskvalifikacija naše reprezentacije, zbog propusta u igri i nastupa Tomislava Nuića.

Naime, Tomislav Nuić koji nije bio u zapisniku za ovu utakmicu nastupio je za Zmajeve, te je na poluvremenu isključen, odnosno zaradio je crveni karton upravo iz ovog razloga.

U prvim trenucima nije bio poznat razlog njegovog isključenja sa terena, no poslije je obznanjeno kako su Švicarci uložili žalbu zbog ovog propusta te je Nuić isključen crvenim kartonom.

Postoji nekoliko solucija kojima bi ovaj problem bio riješen, te se među njima navodi odigravanje nove utakmice ili registriranje rezultata od 0:10 u korist Švicaraca, koji bi na ovaj način postali prvoplasirani iz grupe i prošli u baraž.

Ipak, takve informacije bit će poznate u narednim danima, nakon što nadležne komisije odluče šta će biti učinjeno u vezi sa ovim slučajem.

Podsjećamo, Zmajevi su u sjajnoj atmosferi u Tuzli večeras slavili protiv Švicarske rezultatom 21:15.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije