Šuman objavio spisak igrača za utakmice sa Španijom i Austrijom

Radiosarajevo.ba
Šuman objavio spisak igrača za utakmice sa Španijom i Austrijom
Radiosarajevo.ba / Bilal Šuman
Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman objavio je spisak igrača za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Španije i Austrije.

Na spisku se našlo 26 rukometaša, a okupljanje je zakazano za 26. oktobar na Ilidži.

Na spisku se nalaze: Benjamin Burić, Mario Blažević, Nebojša Grahovac, Nebojša Bojić, Tomislav Nuić, Denni Đozić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Vladan Lončar, Duško Čelica, Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Saša Marjanac, Mario Pavlak, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Kristijan Jarak, Benjamin Čičkušić i Vojislav Brajović. 

Na spisku nema petorice igrača, a selektor je pojasnio njihov izostanak.

"U ovom trenutku Halilbegović i Zulfić nemaju sređenu situaciju oko svog kluba i već dugo nisu u aktivnoj igračkoj formi, te stoga u ovom ciklusu od dvije utakmice nisu pozvani na okupljanje. Na njih će se svakako računati u budućim aktivnostima", kazao je Šuman i dodao da Ereš i Hrstić čekaju mogući poziv druge reprezentacije. 

"Hrstić i Ereš su u razgovoru sa mnom izrazili želju da ipak sačekaju mogući poziv druge reprezentacije za koju smatraju da bi bilo bolje nastupati. Ja, kao selektor, sam im poželio sreću u daljem nastavku karijere sa čim su oni sami sebi zatvorili vrata naše selekcije. Svi igrači koji razmišljaju na sličan način i koji ne žele da daju svoj maksimalan doprinos reprezentaciji BiH će u buduće imati isti tretman", pojasnio je Šuman.

Prvi meč kvalifikacija BiH igra u Španiji 2. novembra u Valladolidu, dok 6. novembra u Sarajevu izabranici Bilala Šumana dočekuju Austriju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije