SP 2017: Sve spremno za novi rekord po broju gledalaca na rukometnoj utakmici

Anadolija
SP 2017: Sve spremno za novi rekord po broju gledalaca na rukometnoj utakmici
/ France Handball 2017
Dosadašnji rekord po broju gledalaca na jednoj utakmici Svjetskog prvenstva za rukometaše drži Egipat, gdje je 1999. godine finalnu utakmicu između Španije i Rusije (25:24) posmatralo 25.000 ljudi.

Na ovogodišnjem 25. po redu SP koje se igra u Francuskoj očekuje se da će taj rekord biti srušen u osmini finala.

Kako su organizatori objavili, gotovo sve karte za utakmicu osmine finala u kojoj će igrati Francuska su rasprodate. S obzirom da je kapacitet stadiona Pierre-Mauroy u Lilleu, kada je zatvoren, 28.010 mjesta jasno je da će biti postavljen novi rekord.

Dodaju da, bez obzira što će stadion Pierre-Mauroy biti preuređen u dvoranu za utakmicu SP, gledaoci dođu toplo obučeni, jer će biti teško zagrijati tako veliki prostor, a napolju vladaju zimski uslovi.

Uz to naglašavaju da će s obzirom da se očekuje dolazak više od 28.000 navijača biti znatno povećane mjere sigurnosti. Zbog toga navijačima savjetuju da na utakmicu, koja će se igrati 21. januara u 18 sati, dođu nešto ranije, nego li je to uobičajeno.

Francuska je nakon četiri odigrana kola u grupi A osigurala prvo mjesto, pa se zbog toga zna gdje će igrati svoju utakmicu osmine finala. Rival će joj biti Makedonija, Island ili Tunis.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije